//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Nokia lanseaza conceptul GEM

Odata cu a 25-a aniversare a centrului de cercetare al Nokia, cercetatorii finlandezi au lansat un alt concept uimitor de telefon mobil, numit GEM. Toata carcasa aparatului va fi un touchsceen. Device-ul va putea lua forma unui telefon, a unei camere foto sau a unei harti, in functie de functia selectata de utilizator. Ar putea chiar sa afiseze mesaje publicitare pe spatele aparatului, afirma cercetatorii finlandezi. Se numeste GEM pentru ca aceasta denumire inseamna piatra pretioasa si, asemenea acestora, are nevoie de imbunatatiri inainte ca ele sa ajunga in mainile pasionatilor de noi tehnologii.

Conceptul Nokia GEM

Dupa cum informeaza site-ul go4it.ro, noile concepte, vin sa ne arate care este viitorul telefoanelor mobile, si anume, nanotehnologia. Tehnologia miniaturizata la nivel de molecula permite realizarea unor dispozitive cu forme complexe, flexibile si responsive, controlabile pe toata suprafata, iar ca exemplu avem conceptele Nokia GEM, dar si Human form.

Vei putea sa iti infasori telefonul in aceeasi imagine de fundal, asa cum face fata din filmulet, cand fotografiaza tapetul si il foloseste ca imagine de fundal. “Este telefonul cel mai usor de personalizat” declara Jarkko Saunamäki, seful echipei care a proiectat conceptul GEM pentru nokia.com.

Acum scrieti-i repede un e-mail Mosului (nu mai e la moda srisoarea) si spuneti-i ca vreti un telefon GEM. Cu putin noroc, il veti primi inaintea anului 2020.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: