//
cititi...
Reţele sociale

63.206 – noua limita de caractere de pe Facebook

Evolutia limitelor de caractere de pe Facebook

Platforma Twitter este cunoscuta pentru faptul ca mesajele publicate aici nu depasesc mai mult de 160 de caractere, echivalentul unui SMS. Celelalte retele de socializare nu au impus astfel de limite, desi, din punct de vedere logic, mereu a existat una. Saptamana aceasta Facebook a anuntat ca noua limita este de 63.206 de caractere, un salt urias de la 5.000 de caractere, vechea limita impusa in septembrie 2011.

Un inginer al companiei, Bob Baldwin, a marturisit ca alegerea limitei are o explicatie logica pentru pasionatii de matematica si informatica: “ Facebook. Face Boo K. hex(FACE) – K = 64206 – 1000 = 63206 “ (daca nu ati inteles ecuatia imaginata, accesati acest link si calculati decimala pentru hexagonala de FACE).

„La ce te gandesti?”

Ma gandesc cu frica la posibilitatea unora de a folosi toate caracterele disponibile pentru a raspunde la intrebarea ce ne asteapta pe profilul fiecaruia. Un roman are in jur de 500.000 de caractere, adica un scriitor darnic va putea sa-si publice intregul volum in doar 9 postari pe Facebook.

Aceasta modificare apare dupa ce Google a anuntat ca pe G+ nu exista limita de caractere, fiecare utilizator poate scrie cat doreste (desi, pe Google + limita este de 100.000 de caractere). Nu cred ca va atinge nimeni aceaste limite prea curand, insa retelele de socializare sunt pregatite pentru viitoarele noastre postari kilometrice.

Ce se intampla daca publicam un mesaj cu mai mult de 63.206 caractere?

Concurenta dintre cele doua site-uri de socializare este vizibila din primele zile de la lansarea Google +. Cei de la Facebook nu doresc ca un utilizator de rand sa observe vreo diferenta intre posibilitatile acestor retele, adica sa nu gaseasca un motiv sa renunte la Facebook pentru Google +. De aici se trag numeroasele modificari din ultima vreme: imbunatatirea setarilor de siguranta, aparitia listelor de prieteni, posibilitatea de video chat si altele, precum si aceasta inutila modificare. Unii speculeaza ca astfel se urmareste o eliminare a sectiunii de Notite (Notes).

PS: Cotrobaind prin setari am descoperit ca poti sa descarci o copie a tuturor datelor tale de pe Facebook (poze, statusuri, comentarii etc.). Am zis sa dau descarcare, sa vad si eu despre ce este vorba. „Iti generam arhiva personala. Iti vom trimite un email atunci cand va fi disponibila”. Tinem legatura!

Articole de acelasi autor:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: