//
cititi...
SEO

Cum crezi ca optimizezi blogul WordPress?

Simplu. Dupa cum bine stiti, si tehnicile mediatice „navigheaza” in WordPress. Platforma open source va indeamna, inca din primul moment de cand v-ati cunoscut pe site-ul oficial, sa comunicati: „Exprima-te. Fa-ti un blog”. Aproape totul va este oferit gratuit pentru ca voi sa va puteti exprima gandurile, cunostintele si ideile. Daca v-ati propus sa va creati un blog sau aveti deja unul trebuie sa fiti foarte atenti la optimizarea sa pentru motoarele de cautare.

Cu toate ca blogurile in general isi castiga foarte repede popularitatea in motoarele de cautare, deoarece primesc mai multe vizite din parte spiderilor acestora decat site-urile normale, e important sa stiti si sa invatati cum va puteti aduce mai multi vizitatori care sa va vada „operele”. Intre optimizarea unui blog WordPress si un site normal nu exista foarte mari diferente, insa iata cateva sugestii care sper ca va vor fi de folos:

1. Alegeti cu grija cuvintele cheie in functie de subiectul blogului, de nisa si de categoria sa, indiferent care ar fi acestea. Daca veti scrie despre „muzica Rock atunci cuvinte cheie precum “trupa rock”, “chitara rock”, “rock usor” sunt alegeri excelente.

2. Alegeti toate cuvintele cheie si nu va sfiiti sa le folositi cu o densitate de aproximativ  2-5 %.

3. La fel ca in celelalte site-uri, si pentru bloguri sunt importante link-urile. Desigur, conteaza cele de calitate, cu un continut de calitate, asa ca fiti atenti cum le cautati si le alegeti.

4. Nici voi nu ati citi un continut plictisitor, necalitativ sau prost. Asa ca nu subestimati motoarele de cautare. Textele cat mai atractive si interesante vor atrage cititori, dar si mai multi spideri. De asemenea, este extrem de important sa actualizati continutul de cateva ori pe saptamana macar.

5. Pentru ca WordPress va ofera posibilitatea de a va edita singuri titlurile, profitati si alegeti-l pe cel mai potrivit.

6. Extensiile sunt o modalitate specifica si excelenta de a optimiza un blog. De exemplu “o harta a site-ului este folosita pentru a fi indexat de Google si a alege o prioritate a paginilor indexate. Aceasta extensie creeaza o harta (sitemap) pentru site-ul tau, pentru a-l face mai accesibil celor de la Google. Este un element esential pentru fiecare blog WordPress. De asemenea, o alta extensie ofera posibilitatea ca fiecare post publicat sa fie adaugat in site-uri de bookmarking social, precum Digg, Google Bookmarks, etc.”

Acum ca ati aflat cum trebuie optimizat un blog WordPress pentru motoarele de cautare va puteti apuca de treaba. Si, cum pofta si cheful vin “mancand”, pentru a va face pofta va “servesc” sa gustati cateva imagini “apetisante”.

Advertisements

About andrapetrariu

Studenta in anul al III-lea la Facultatea de Litere a Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi, la Departamentul de Stiinte ale comunicarii, specializarea Jurnalism.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: