//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Film de lung metraj filmat cu telefonul Nokia N8

Un film de la Hollywood necesită de obicei un buget de multe milioane de dolari. Sunt însă cineaşti pentru care arta nu depinde de bugetul alocat. Printre altele, ei detestă şi influenţa pe care o au studiourile foarte bogate din Statele Unite. Aşa se face că un regizor şi echipa sa au decis să folosească un telefon mobil pe post de cameră video pentru filmarea unui lung metraj.

A realiza un clip video cu un smartphone nu este o noutate, însă filmarea unui lung metraj este foarte complexă şi dificilă. Şi mai importantă a fost alegerea modelului. Cum totul s-a petrecut în Statele Unite, ne mirăm că smartphone-ul ales nu a fost un model produs de Apple. Telefonul pe care-l vedeţi în imagini este un Nokia N8. Performanţele camerei sale sunt binecunoscute şi tind să cred că la vremea respectivă a fost alegere foarte bună.

În clipul de aici puteţi vedea filmuleţul Gulp care a fost creat în întregime cu un smartphone Nokia N8 (camera de 12 Mp și lentile Carl Zeiss). Acest film este unul foarte mare, în termeni de lungime lungime şi în termeni de șcenă de filmare.

Filmul a fost făcut de Sumo Science at Aardman, companie din Bristol, Marea Britanie, specializată în crearea de reclame, filme și website-uri.

Filmul acesta a câștigat recordul de cel mai mare film stop-motion făcut vreodată pe o scena de pînă la 1 021 de m2. U

Sursa: Engadget

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: