//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Romanii isi cauta joburi pe Facebook

De cele mai multe ori, nu scoatem in evidenta decat aspectele negative ale internetului si ale retelelor de comunicare. Ca ne fac sa pierdem prea mult timp in fata PC-ului, ca avem acces la prea multa informatie “nefiltrata” sau ca nu mai stim sa comunicam direct unii cu ceilalti sunt numai cateva dintre ele. Exista insa si aspecte pozitive, precum faptul ca ne fac mai usoara posibilitatea de a gasi un loc de munca. Cifrele vin sa sustina si sa demonstreze acest lucru.

Conform adevarul.ro, ultimele studii arata ca 79% din utilizatori au ochit locuri de munca prin Facebook, 23% dintre persoanele care au cont de retele sociale au fost contactate pentru interviu de angajare, iar 18% au aplicat la un job pe care l-au vazut in acest mod. Expertii explica preferinta romanilor pentru a-si cauta de lucru cu ajutorul retelelor sociale prin faptul ca aici exista capacitate mai mare de recrutare, audienta este mai buna, iar impactul este pozitiv in construirea relatiilor. In plus, mesajele primite de oamenii care folosesc retelele sunt autentice si mult mai rapide.

Retelele de socializare folosite pentru gasirea unui loc de munca

Mai mult decat atat, audienta joburilor din retelele sociale creste si in randul celor care nu petrec foarte mult timp sau chiar deloc pe Facebook, caci 95% dintre cei care nu au creat un cont sustin ca s-ar uita si ar fi interesati de un astfel de job de pe social media. „Recrutarea sociala este in prezent mai cautata decat cea clasica prin faptul ca se bazeaza mai putin pe tranzactii si mai mult pe relatii”, a spus Calin Fusu, unul dintre fondatorii Best Jobs. Datele arata ca 5,6 milioane de romani au cont pe Facebook, 520.000 pe Twitter si 470.000 pe LinkedIn.

Iar eu concluzionez ca, atat timp cat cei care isi cauta un loc de munca reusesc sa isi gaseasca unul serios si sa se angajeze, retelele de comunicare primesc o “bila alba” cel putin din partea mea.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: