//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Telefoanele: prieteni sau dusmani?

telefonIubim telefoanele pentru ca sunt prietenii pe care ii putem solicita de fiecare data cand avem nevoie de ei. In plus… nu ne cer alte favoruri in schimb. Ele stiu atat de multe lucruri si nu vor decat energie electrica pentru a se incarca.

Insa, cateva studii sustin ca majoritatea oamenilor sunt dependenti de telefonul mobil. Acesta s-a transformat dintr-un obiect cu care poti sa comunici intr-un lucru fara de care o parte dintre noi nu poate trai. Telefoanele mobile au ajuns sa fie un element necesar pentru a crea legaturi cu familia, cu colegi de munca si cu prietenii.

In urma unui studiu facut Teleconomy 26% dintre tineri nu pot trai fara telefonul mobil, 18% refuza sa recunoasca importanta pe care o are celularul in viata lor, 32% considera mobilul o unealta si nu un obiect intim, 4% considera ca nu le-ar lipsi prea tare mobilul daca ar ramane fara el, si 85% dintre copii au telefoanele personalizate.

Probabil exista intrebarea de ce poti fi dependent de un telefon mobil? Deoarece avem acces la internet, sau ca putem lua legatura foarte usor cu alte persoane. Toate acesta la un loc fac in asa fel incat sa devii dependent de telefonul mobil.telefon

Dependenta aceasta poate veni din cauza faptului ca telefonul este cel care ne aduce aminte cand avem programate intalniri, cand sunt zilele de nastere ale celor dragi, ne ajuta sa ne trezim dimineata(deoarece acum toata lumea isi pune alarma la telefon), ne ajuta sa ne luam notite, cand ne plictisim ne mai putem si juca, sau cand nu putem vorbi la telefon putem da mesaje, In plus putem efectua apeluri video, sau sa ne tinem un jurnal pe telefon si sunt multi cei care isi folosesc telefonul pentru a-si verifica adresa de e-mail. Are atatea intrebuintari acest telefon mobil… Probabil de a asta ne si speriem cand nu ne gasim telefonul ori de cate ori il cautam.

Desi pentru unii nu pare firesc, dar companiile de telefonie mobila au creat aceste mici gadget-uri pentru a face cat mai multi oameni sa devina dependenti de ele. Fiecare companie de telefonie mai incearca si sa aiba o oferta pentru abonamente si minute care sa para cat mai avantajoasa. Aceasta oferta ieftina si care mai are si multe minute incluse va avea succes in cele din urma. Acele mii de minute, de multe ori, nici nu le consuman, dar pentru ca avem o oferta avantajoasa trecem si peste faptul ca nu erau de folos. Asa ca de multe ori companiile ne pacalesc, iar noi platim.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca folosirea celularului timp de 15 minute pe zi poate duce la aparitia cancerului. Cei care vorbesc la telefon 15 minute pe zi, timp de 15 ani, au un risc de 72% mai ridicat de a avea cancer comparativ cu cei care se feresc de acest dispozitiv, informeaza Ziare.com.

Asadar, iubim telefoanele mobile pentru ca o zi fara telefonul mobil ne-ar deconecta de la noutati, de la socializare. Insa, le-am putea si uri pentru ca ne-ar distruge sanatatea.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: