//
cititi...
Jurnalism multimedia

Televiziune online sau clasica?

In aceasta saptamana va voi prezenta  cele doua  tipuri de televiziune : cea clasica si cea online.

ISTORIC

Fenomenul  numit televiziune a fost prezent in peisajul roman inca de la inceputurile sale pe plan mondial. Ea reuseste sa se dezvolte si sa se impuna in fata altor medii de informare cum ar fi presa scrisa sau radio.

Romania a fost inaugurata televiziunea de stat denumita si Televiunea Romana in 31 decembrie 1956 iar primul canal privat de televiune a aparut in 1993, si se cheama Antena 1 si in 1994 a aparut canalul Tele 7 ABC.Exista si televiziuni generaliste cum ar fi: Antena 1, Pro TV, National TV dar si programe de nisa / stiri:Antena 3, Realitatea TV, N24 dar si canale dedicate femeilor cum ar fi: Acasa TV, Euforia tv,sportive Telesport, Sport.ro, GSP TV dar si  canale de muzica, MTV Romania, Kiss TV, etc.

Televiziunea clasica sa extins foarte mult si are canale TV pentru toata lumea ,pentru toate gusturile si  pentru toate generatiile si este in continua avansare pentru ca se simt amenintate de acest nou fenomen numit televiune online.

Pentru a avea acest la aceste canale TV nu trebuie decat sa platim un abonament TV si avem o multitudine de canale pe care le putem viziona oricand si la orice ora fara limite.Televiziunea clasica e usor de accesat si toata lumea o are implementata. Ea cea mai comoda oportunitate  de a viziona un film, un documentar orice pentru ca nu necesita decat un televizor si un abonament la o firma de cablu.

Primele canale TV  care produc continut exclusiv online di  Romania se numara: Happy Fish.ro, Sanatate TV, Arena TV, Feminism.ro, Show Time TV si Business TV.Si mai apoi toate televiziune din tara ofera si continut online.

Televiziunea online  este un mod simplu, accesibil si la “moda”care ne ajuta sa avem acces la un canal TV fara a avea un televizior sau un abonament la o fima de cablu TV. Ea se poate accesa doar cu ajutorul internetului si a unui calculator.Internetul a luat o foarte mare amploare si s-a extins foarte mult incat acapareaza toata lumea si depinde de acest fenomen numit”INTERNET”. Odata cu evolutia acestui fenomen , au evoluat si oamenii si au devenit : open mind” la tehnologie si la inovatie. Unul din avantajele televiziunii online este faptul ca am scapat de publicitatile interminabile.

DEZAVANTAJELE TELEVIUNII ONLINE

Unul din dezavantaje este faptul ca daca nu avem un internet de mare viteza, canalul nostru tv preferat nu se incarca si nu mai putem viziona nimic. Un alt dezavantaj este faptul ca nu intotdeauna  gasim pe online ceea ce un canal TV ofera. Si cel mai important din punctul meu de vedere este faptul ca la TV Online nu avem ecranul mare ca  la un televizor pentru ca plasma unui calculator nu se compara niciodata cu un televizor.La televizor stai comod in pat , fotoliu sau canapea si vizionezi canalult tau preferat, pe cand la TV online trebuie sa stai pe un scaun , incordat in fata unui monitor de calculator.

Dupa ce am trecut in revista cele doua tipuri de televiziune, as dori sa imi spuneti: Carora  din cele doua forme de televiune sunteti prieteni fideli.Televiziune online sau clasica?

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: