//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Ar trebui sa ne ferim de iPhone 4?

Nu e o gluma si nici zvon, e chiar real. Potrivit site-ului dailymail.co.uk inca un telefon iPhone 4 a creat panica. E al doilea telefon in ultima saptamana care a luat foc fara niciun motiv. Incidentul a avut loc intr-un avion comercial din Australia in timp ce zbura de la Lismore la Sydney.  Explicatia  a fost pur si simplu ca bateria smartphone-ului s-a incalzit, iar apoi a si explodat. Din fericire nu a fost nimeni accidentat.

Mai mult decat atat, acest caz nu este singurul. Un al doilea iPhone a luat foc in Brazilia. Conform celor de la Mashable, posesoarea telefonului, Ayla Mota a avut surpriza sa vada cum smartphone-ul sau ardea in timp ce era la incarcat. Cel mai surprinzator a fost faptul ca reprezentantii Apple nu au vrut sa comenteze cele doua cauze, nici macar sa spuna presupusul motiv al incidentelor.

Ce stim despre iPhone 4?

“O premiera”. Asa am auzit noi atunci cand a fost lansat telefonul. iPhone 4 se presupune ca a indeplinit visul de a apela video. Printr-o simpla atingere iti poti saluta familia, poti trimite un zambet celui drag atunci cand este trist sau poti sa privesti pe cel mai bun prieten cum rade atunci cand ii povestesti peripetiile tale. Smartphone-ul are doua camere video: una pentru tine, iar cealalta pentru cei din jurul tau.

Are o camera de 5 MP descrisa perfect ca fiind de ajutor pentru autoportrete. Mai are autofocus, flash LED, functii geo-tagging si face capturi video la 720p cu 30 fps. Modelul este disponibil in versiuni de 16 GB si 32 GB si ruleaza  cu sistemul de operare iPhone 4.0.

iPhone 4 (varianta de 16 GB) costa 2750 lei, in timp ce varianta de 32 GB costa 3250 lei.

Intrebarea este: se merita sa ne cumparam un iPhone 4? Sau ar trebui sa mergem pe ideea ca noua nu ni se poate intampla asa ceva. Este mai mult decat posibil sa fim “unul dintre norocosii” care le poate exploda telefonul. Spun acest lucru pentru ca cele doua incicedente mentioate mai sus nu sunt singurele. Anul trecut, in Franta un iPhone 3 a explodat in timp ce proprietarul scria un mesaj. Mai mult Apple a fost chemata in instanta de judecata. Motivul a fost ca un copil de 15 ani a ramas fara iPhone dupa ce i-a explodat in buzunar, acesta fiind accidentat destul de grav.
Intr-un final concluziile celor de la Apple se rezuma la faptul ca telefoanele au fost folosite la temperaturi foarte scazute.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: