//
cititi...
Media tradiţionale

Ne OTV-izăm?

Sîntem niște creduli, da. Înghițim tot ce ne vînd ziarele și dacă nu avem decît obiceiul să răsfoim pagini de internet, atunci luăm de bune ce citim pe edițiile online ale acestor publicații ori, mai rău, pe bloguri semnate de anonimi. Toate știrile au căpătat dimensiuni „incredibile”, „șocante” sau „senzaționale” pentru că dacă nu le-am da o valoare hiperbolică, nu ar mai atrage ochii cititorilor. Au dreptate și editorii ăștia de pagină, altfel arată un titlu despre un subiect neînsemnat dacă apare alături de un „exclusiv” boldit.

OTV-izarea în presa scrisă nu ar reprezenta mari probleme, dacă s-ar limita la Libertatea sau Can Can. Însă se scurge încet-încet, precum deșeurile revărsate în rîuri de munte, acolo unde apa e mai curată și mai pură. Mai aproape de gustul real al apei. Ca zona presei quality, exact.

Sînt spărturi peste tot. În editoriale, știri, relatări, chiar și reportaje. Numiți-le doar și le veți găsi. Chiar astăzi, (n.r.: 4 decembrie a.c.), știrea de deschidere din Evenimentul Zilei avea un titlu care suna cam așa: „EXCLUSIV: Cătălin Botezatu: «Cei care mă fac bulangiu sînt complexați. Am fost la curve, da’ alea nu sînt femei»”. Asta da știre! Eram cu siguranță foarte interesați de orientarea sexuală a creatorului de modă care face budigăi pentru bărbați. Și pentru cei care chiar dau doi bani pe acest aspect, pentru asta există tabloidele.

Am menționat că articolul cu pricina era însoțit de o fotogra fie crop-uită a designer-ului din cap pînă în picioare?

Advertisements

About Cristina Babii

Words are my super-power, writing them down can save the world. Just kidding.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: