//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Două blonde şi un virus

virus3Atenţie! Obiecte dăunătoare blonde încă neidentificate gravitează printre utilizatorii cereşti şi pământeşti ai Facebook-ului! La accesarea acestora cu doar un click, primeşti cadou surpriză pe loc, fără tragere la sorţi, un virus. De tip troian, Dorkbot obişnuia să vină  prin serviciile de mesagerie instant, numai că acum, viclean şi profitând de faima site-ului de socializare, el vine la ofertă, într-un pachet cu un  mesaj care conţine un atasament de tip .JPG specific unei poze.

Conform site-ului www.itworld.com, virusul care a speriat Facebook-ul circulă drept o poză a unui prieten sau ca o fotografie cu două femei blonde, atrăgătoare. Acesta se răspândeşte prin intermediul sistemului de chat al reţelei de socializare, mai exact prin trimiterea unor poze cu conţinut erotic, al căror expeditori par să fie prietenii utilizatorilor.  Odată ce virusul este accesat acesta instalează un program de tip malware, o categorie de programe care produce daune. Specialiştii site-ului de It spun că alte fişiere de acest fel care au mai circulat în trecut pe Facebook, însa noul virus este mult mai periculos deoarece introduce o serie de aplicaţii care dăunează sistemului. Acesta poate compromite PC-urile cu sistem de operare Windows, facilitând accesul neautorizat şi controlul de la distanţă a PC-ului infectat.

Din păcate însă, se pare că antivirusul deţinut de reţeaua de socializare nu detectează noul ‘’vierme’’ ameninţător, însă ca răspuns pentru problemele semnalate cei de la Facebook au declarat că luptă pentru soluţionarea problemelor actuale.

Conform unui studiu  realizat recent, bărbaţii cad mai uşor victime ale fraudelor pe reţelele de socializare. Şi asta pentru că cei mai mulţi dintre ei devin foarte uşor prieteni virtuali cu reprezentantele sexului feminin, mai ales dacă sunt atrăgătoare.

Odată cu lansarea veştii au fost voci care au spus că este un zvon menit doar să strice imaginea faimoasei reţele de socializare. Adevărat sau nu, nu ne rămâne decât să fim atenţi ce blonde  ne ‘’calcă’’ pragul casei de pe Facebook. / Ilinca Tudosă

About llinca

Viata poate fi inteleasa privind inapoi, dar poate fi traita privind inainte!

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: