//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Telefoanele mobile-avantaj sau dezavantaj pentru cei mici?

In primul rand un copil nu are voie sa foloseasca un telefon mobil pentru ca dauneaza si prezinta mai multe riscuri.                                        Un avertisment emis de guvernul britanic arata ca parintii nu ar trebui sa le dea copiilor telefoane mobile inainte de a implini 12 ani.
Specialistii au declarat despre copii ca nu sunt mici adulti si ca nu ar trebui sa li se dea telefoane mobile inainte de a implini cel putin 12 ani.  In ziua de astazi, intalnim tot mai multe radiatii, astfel incat nu au existat dovezi in care copiii sunt mai sensibili decat adultii la radiatiile emise de telefoanele mobile, si de aceea aceasta posibilitate nu poate fi eliminata.Unii medici spun ca ar fi mai bine sa folosim mobilele mai degraba pentru a trimite sms-uri decat pentru a vorbi.      In al doilea rand consider ca pentru fiecare locuitor al unei tari exista cel putin un telefon mobil folosit; chiar daca mai sunt persoane care nu folosesc mobilul, exista altele care folosesc 2-3 terminale mobile.In mod cert, avantajele oferite de utilizarea telefonului mobil sunt incontestabile. Populatia intregului Glob Pamantesc cunoaste o nevoie acuta de mobilitate si comunicare, fara precedent. Aceasta necesitate este amplificata si de avansurile tehnologice, care permit depasirea limitelor spatiale (de spatiu).

Totusi, observ din ce in ce mai multi copii care, inca de la varste fragede, precum 8-10 ani (uneori si mai mici) sunt “dotati” de catre parintii lor cu telefoane mobile. Nu am inteles niciodata de ce acei copii au nevoie de un telefon mobil. Sa poata comunica cu parintii ? Foarte rar se intampla asta. In schimb, isi dau BIP. La scoala, acasa, la fotbal, in ora de sport, in timp ce mananca, in timp ce fac baie … isi dau BIP. De ce ? Nu am inteles niciodata.

 

http://www.google.com

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: