//
cititi...
SEO

Chiar stii ce e ala traficul web?

Trafic. Trafic in trafic, trafic de persoane sau trafic web? Pentru ca tot ne invartim in jurul tehnicilor mediatice va voi spune cateva lucruri simple si de baza despre traficul web, desigur.

Chiar daca atunci cand ne vine prima data in minte cuvantul “trafic” ne gandim in mare parte la ceva negativ, poate la nervi (in ceea ce priveste traficul pe strada) sau spaima ( cel de persoane), cand vine vorba de trafic web ochii sclipesc, mai ales celor ai detinatorilor de site-uri. Fie ca este foarte scazut, fie ca este foarte mare. Ne putem gandi si la acest gen de trafic cu spaima, in sensul ca si aici pot aparea starile de nervi cand dorim sa vizitam un site si se incarca foarte greu din cauza numarului mare de vizitatori care vor si ei acelasi lucru ca si noi.

Dar, sa incepem cu inceputul. In mare parte, noi, iubitorii si slujitorii lui, „invatam” internet dupa ureche, dupa urechile noastre sau ale altora. Asa ca, vom incerca acum sa lasam superficialitatea la o parte si sa aflam cateva lucruri despre ce inseamna cu adevarat traficul site-urilor.

Ce credeti ca este?

In niciun caz nu reprezinta doar numarul de accesari al unui site. E mult mai mult. Daca un site nu are accesari asta nu inseamna ca acolo nu putem gasi continut minunat de bun sau invers, insa acestea depind de mai multe tipuri de vizitatori.

Traficul unui site nu este un lucru asa usor de definit. Numarul de accesari nu arata numarul de vizite al unui site, ele reprezinta de cate ori un fisier de pe site este vizitat. Exista o multime de fisiere pe un anumit site, inclusiv imagini, fisiere Javascript, etc. si, de fiecare data cand cineva il viziteaza, el trebuie sa downloadeze toate aceste fisiere. Accesarile nu reprezinta cu precizie numarul actual de vizite, din acest motiv, poti sa ai 1,000,000 de accesarisi in realitate numai 100,000 sau mai putine vizite. Atunci ce este de fapt traficul unui site? Este in realitate un grafic al numarului de vizite pe care site-ul tau le primeste.

Aceste vizite se refera la trei categorii importante, reprezentate de persoane reale, spideri (despre cere am vorbit in post-urile anterioare) si alte programe (sau programele cum le mai alinta unii dintre noi).

http://www.endlesstraffictap.org

1.Traficul vizitatorilor:

  • reprezinta numarul de persoane care acceseaza site-ul propriu-zis;
  • cea mai obiectiva parte a traficului cand se poate observa daca un site este in realitate vizitat sau nu, daca intereseaza persoanele reale;

2. Traficul spiderilor:

  • reprezinta numarul de vizite a spiderilor motoarelor de cautare;
  • spiderii selecteaza site-urile care merita sa apara in motoarele de cautare vizitandu-le de cateva ori pe zi;
  • aceste vizite sunt foarte importante asa ca este necesar ca site-urile sa fie cat mai bine optimizate, folosind tehnicile fundamentale SEO.

3. Traficul de la alte programe:

Asadar, probabil ca ati auzit de site-uri precum Trafic sau altele pe care curajosii si curiosii indraznesc sa se inscrie pentru monitorizare. Iar daca pana acum erati confuzi cand navigati pe un astfel de site, incercati acum.

About andrapetrariu

Studenta in anul al III-lea la Facultatea de Litere a Universitatii "Al. Ioan Cuza" din Iasi, la Departamentul de Stiinte ale comunicarii, specializarea Jurnalism.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: