//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare, Uncategorized

Cronica unei epoci neanuntate

Nu demult toata lumea scria pe foi de hartie. Pentru a trimite cuiva un mesaj luai o foaie de hartie pe care iti insiruiai gandurile, dorintele, sperantele.

Declaratiile cele mai impresionante se faceau prin intermediul scrisorilor pana si mesajele care trebuiau transmise urgent tot prin intermediul scrisului de mana. Era important sa ai un scris caligrafic pentru ca cel care iti primea mesajul sa nu piarda din continul mesajului si pentru ca textul ca “curga“. De multe ori recunosteai dupa scris de cine era trimis mesajul sau scrisoarea respectiva.

Cu timpul totul a luat o alta intorsatura, iar mesajele se scriu prin intermediul unei tastaturi. Daca vrei sa scrii o scrisoare nu e nevoie decat sa deschizi calculatorul si sa iti asterni gandurile pe foaia virtuala. Aici toata lumea are acelasi scris si in plus, nu trebuie sa te chinui sa scrii frumos deoarece calculatorul iti face literele atat de egale…, iar spatiul dintre cuvinte nici daca te-ai fi chinuit cu rigla nu ti-ar fi iesit atat de milimetric. Precalcularea aceasta, a fiecarui milimetru de spatiu ne da siguranta ca la sfarsitul textului scris vom avea o performanta mai buna(din punct de vedere estetic).

Cand a aparut acest “trend“ al scrisului pe calculator multi s-au incurcat in literele tastaturii, insa, cand poti sterge cuvintele pe care le gresesti sau cand poti pune alineatul printr-o singura atingere a tastaturii totul pare mai simplu. In ultima instanta, realizezi ca e mult mai simplu sa scrii un text de la calculator si este si mai simplu sa scrii un mesaj care poate fi primit in cateva secunde.

De la mesajele trimise prin curieri, de la telegramele de odinoara am ajuns la performanta sa comunicam online, cu ajutorul unei tastaturi.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: