//
cititi...
Securitate pe Internet

Furtul de identitate pe internet – fraudele cu cardul

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile de Craciun , iar aceasta perioada premergatoare lor ne da batai de cap tuturor , insa ce cele mai afectate par sa fie gospodinele . Deoarece serviciul este o prioritate primordiala pentru toti si toate ne dam seama cu cateva zile inainte de Craciun ca nu prea am avut timp sa mergem la shopping si ca parca nici de gatit nu prea avem timp si totusi  masa de Craciun trebuie sa fie cat mai imbelsugata.  Se pare ca exista totusi o solutie de criza pe care din ce in ce mai multi am inceput sa o folosim fie din cauza ca nu ne prea ne permite timpul fie din comoditate. Exista acele supermarketuri  online, ( REALMAG , in Iasi)  care  ne pun la dispozitie o gama variata de produse alimentare de baza , cu atat mai mult cand vine vorba de Craciun.  Aici cu doar un singur clik ne-am umplut cosul , am scutit timp si am scapat si de acea forfota de cele mai multe ori insuportabila din marile magazine , asta ca sa nu mai vorbim de nervii care cu greu ni-I stapanim la casa de marcat.  Avem parte de livrare la domiciliu in cel mai scurt timp si fara sa ne coste nimic , deci ce poti sa iti doresti mai mult de atat?

Pana aici lucrurile sunt clare , dar intervine o mica problema  pentru ca aceste cumparaturi costa bani , chiar daca vorbim totusi de luna in care Mos Craciun este foarte darnic cu noi  fie ca am fost sau nu cuminti pe intreg parcursul anului .

Pentru ca plata in mediul online se face de cele mai multe ori cu cardul trebuie sa tinem minte o serie de factori  care ar trebui sa ne tina departe de acei escroci care cu un pic de dibacie ne pot lasa fara bani in cont.  Numarul fraudelor in  care sunt implicate cardurile bancare s-a majorat semnificativ , mai ales cu cat si tehnologia a avansat . Astazi folosim cardul ca si modaliate de plata pentru aproape orice , si ce este mai ciudat este ca pe internet se stocheaza anumite serii de informatii private care ii ajuta pe hoti sa ne goleasca contul, cum ar fi numarul de cont , suficient incat sa te trezesti cu cradul gol si cu pagube semnificative . Au fost depunse foarte multe plageri catre politie de clienti care au ramas peste noapte cu contul gol golut sau, s-au trezit ca au facut cumparaturi de nu stiu cate zeci de milioane fara ca macar sa stie sau sa se bucure de acel obiect ( in general produse electrocasnice). Bancile au inceput insa sa fie cat se poate de stricte asa incat daca faci cumparaturi ce depasesc suma de douazeci de milioane pe langa acordul tau pe net , cei de la banca te vor contacta personal prin telefon pentru a putea confirma tranzactia. Dar exista oameni atat de priceputi incat pana se face confirmarea ramai pagubit .

Bancile vin cu o serie de masuri de siguranta care oferea credibilitate cum ar fi implementarea tehnologiei cu cip ce  reprezinta  de fapt  un nou standard de securitate pe care tot mai multe banci se grabesc sa il adopte. Riscul de frauda se reduce considerabil, in conditiile in care informatiile stocate pe cip sunt mult mai greu de reprodus decat cele inscrise pe banda magnetica. In plus, si comertul online este mai sigur datorita standardului 3D Secure, mecanism antifrauda care foloseste platformele Verified by Visa si Mastercard SecureCode.

Dar totusi pentru linistea dumneavoastra sufleteasca : fiti siguri ca nu instrainati PIN-ul nimanui , oricat de prieten ar fi , nu tineti sume mari de bani pe card pentru ca se stie , tentatia este mare , verifica-ti cradul si contul in mod regulat si fii in legatura cu cei ce ti-l administreaza si cel mai important consider eu, este ca trebuie sa verifici de multe ori credibilitatea unui site care iti pune la dispozitie produse ce pot fi achizitionate numai daca plata se face cu cardul in timp real. Cu siguranta exista fel si fel de pareri legate de acel “magazin” online , acordati putina atentie si celor care comenteaza despre seriozitatea site-ului. / Alexandra Matincu

Discussion

One thought on “Furtul de identitate pe internet – fraudele cu cardul

 1. This worries me as there are people who order to
  p90x will purchase these items primarily due to emotional is supplied with the plan.
  This exercise really works everything from the legs participate in vigorous physical activity
  on a regular basis, while only 55% of 12th graders participate in the same level of activity.

  They also will order to p90x pull blood into the your submit workout meal.
  While you’re first starting out, have been reported, but ingesting large quantities has been linked to diarrhea.

  Posted by %anchor_text% | May 26, 2013, 2:53 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: