//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Paper Phone – asa vor arata telefoanele viitorului

Paper Phone

Paper Phone

Telefoanele mobile devin, pe zi ce trece, tot mai inovatoare. Dupa cum prezinta site-ul geek.com, unul din conceptele de telefoane ale viitorului, este Paper phone. La fel ca si Kindle, foloseste un display bazat pe tehnologia E-Ink si functioneaza prin indoirea telefonului in diferite pozitii, pentru a initia apeluri, a folosi aplicatii si pentru a asculta muzica.

Creat de echipele de cercetare de la Universitatea Queen’s din Canda si Arizona State University, telefonul cu diagonala de 9.5 centimetri se simte ca o bucata de plastic maleabil. Corpul lui subtire seamana cu un document de hartie, dar, dupa cum veti vedea, in filmuletul de prezentare, sub ecran are un circuit flexibil, care este folosit la identificarea miscarilor ecranului. Utilizatorul poate alege forma fiecarei functii. De exemplu, poti alege sa indoi coltul din dreapta sus pentru a initia apeluri, sau pe cel din stanga jos sa asculti muzica.

Dupa cum spune Prof. Roel Vertegaal, directorul laboratorului Human Media, al universitatii Queen’s, telefonul poate face toate lucrurile pe care le face si un smartphone normal. Totusi, nu are camera digitala, ceea ce este un lucru foarte apreciat la telefoanele actuale. Stim, insa, ca telefonul este in stadiu de concept si aceasta completare se poate face in viitor.

Paper Phone este doar un concept, dar Vertegaal se asteapta ca toate telefoanele sa arate asa in urmatorii 5-10 ani. Cel mai interesant va fi sa vedem cate apeluri vom lansa din greseala cand vom sta asezati, iar colturile telefonului se vor indoi.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: