//
cititi...
Jurnalism cetatenesc

O alta perspectiva asupra conceptului, „citizen journalism” organizat

Universitatea Ca’ Foscari din Venetia, Italia, in contextul organizarii summit-ului G8 din 2009, a sponsorizat o astfel de activitate, de „citizen journalism”, cu studentii sai de la diferite specializari pentru a acoperi fluxul de informatii de la respectivul eveniment. Site-ul, Reset-italia.net, a functionat ca o adevarata agentie de stiri pe parcursul celor trei zile de summit pentru institutiile media specializate de la nivel international care au avut cel mult cite un corespondent special la fata locului si nu au putut astfel sa acopere fluxul de evenimente de la fata locului.

Proteste G8 Italia 2009

Timp de trei zile liderii G8 s-au adunat pentru a dezbate o serie de probleme legate de comert, mediu, terorism sau economie. Aceasta reuniune a atras totodata si o masa considerabila de protestatari din mai multe tari. Cei mai multi au fost ecologisti sau oameni afectati de criza economica din toata Europa si au avut loc adevarate miscari de strada.

Studentii de la sociologie si psihologie se ocupau de interviuri cu protestatarii. Cei de la jurnalism faceau diferite stiri si reportaje, iar cei specializati pe stiinte economice si politice faceau analize ale problemelor dezbatute de catre liderii mondiali. Acestia au distribuit un flux considerabil de materiale publicistice pentru institutiile media din Italia si din toata lumea.

Site-ul a ramas valabil si activ si in zilele noastre, la aproape trei ani de la summit-ul din Italia devenind dintr-un portal de jurnalism cetatenesc o veritabila institutie de presa online, cu redactori permanenti si cu o politica editoriala proprie.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: