//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Ce pregateste Apple pentru 2012?

iPad 3

iPad 3

In cazul in care ne intrebam care este urmatorul pas facut de Apple pentru anul ce va urma, raspunsul nu a intarziat sa apara: tableta iPad 3. Desi se zvonea ca noul produs va fi lansat in martie, se pare ca acesta va aparea pe piata mai devreme.

Conform Ziare.com, Richard Gardner, analist Citigroup, afirma ca iPad 3 va avea rezolutia inalta pe care multi si-au dorit-o, care va fi de doua ori mai mare decat cea a modelelor din prezent. iPad 3 va fi mai gros cu 0,7 mm decat celelalte modele precedente, dar va avea aceeasi dimensiune a ecranului ca si iPad 2. Potrivit lui Gardner, compania americana ar urma sa vanda intre 12 si 13 milioane de tablete iPad, in ultimul sfert al anului 2011. iPad 2 va scadea vanzarile in primul trimestru al anului 2012, pana la 4 sau 5 milioane de unitati, pentru a face loc celor mai noi tablete.

iPad vs. iPad 2

iPad vs. iPad 2

Money.ro preconizeaza ca pretul tabletei iPad 3 va face ca actiunile Apple sa creasca cu 27%  la 500 de dolari la 12 luni. Cifrele pentru brandul iPad au fost mai mult decat impresionante. Primul iPad, lansat in aprilie 2010, s-a vandut in 3 milioane de unitati doar in primele 80 de zile de la lansare, devenind cel mai rapid adoptat produs non-telefonic realizat vreodata. In ultimul trimestru, Apple a vandut 11,1 milioane de iPad-uri 2, o crestere de 166% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In prezent, pretul unui iPad variaza intre 499 si 829 de dolari, in functie de versiune. Insa Apple cauta sa reduca pretul tabletelor, astfel ca ar putea sa vanda noul iPad 3 la preturile actuale, in timp ce iPad 2 ar urma sa se ieftineasca.

Estimarile arata ca aproape 10 milioane de iPad 3 vor fi produse in primul sfert al anului 2012.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: