//
cititi...
Relaţii publice online

Conferinţele de presă online

Conferinţele de presă online reprezintă un instrument de comunicare online cu presa foarte eficient şi foarte uşor de folosit. Pregătirea unui asemenea sistem nu presupune foarte multă muncă însă trebuie făcută înainte de apariţia unei crize. Tehnica folosită cel mai frecvent este tehnica chat-ului şi este permis în funcţie de dotările tehnice şi de rata de transfer a conexiunii la internet, conexiune audio-video. Pentru un asemenea sistem, dotările necesare nu sunt foarte mari şi nu necesită foarte multă muncă: un microfon, o cameră web şi un calculator performant.

De exemplu, compania farmaceutică AstraZeneca a ţinut o inportantă conferinţă de presă la mai puţin de o lună după atacul de la 11 septembrie 2002 de la World Trade Center. La această conferinţă au participat la faţa locului doar 10 reporteri, dar alţi 33 de jurnalişti din 9 ţări au participat la eveniment prin intermediul Internetului. Aceştia au putut atât să urmărească prezentările făcute în cadrul conferinţei, cât şi să pună întrebări în timp real şi să asculte răspunsurile.

Această relativ nouă abordare a relaţiilor de presă are foarte multe avantaje în comparaţie cu cu metoda tradiţională. Uneori se poate întâmpla ca jurnalistul nu are timp să se deplaseze până la un sediu al firmei unde ar trebui să aştepte ore în şir, atât cât ţine o conferinţă, prin urmare, ignoră invitaţia, deşi este conştient de faptul că la conferinţa respectivă, se pot discuta teme relevante pentru publicul său. Aici intervine metoda online, când doar un click pe mouse poate rezolva problema într-un timp mult mai scurt. Acesta este doar un aspect care ar trebui luat în considerare.

Astfel, se poate controla foarte bine fluxul informaţional dinspre organizaţia online, se pot evita zvonurile apărute ca urmare a necunoaşterii realităţii.

http://www.youtube.com/watch?v=MKymt-A6pP8

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: