//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Intel îşi prezintă tableta şi smartphone-ul prototip cu care vor să intre pe piaţă în 2012

Intel are planuri mari pentru 2012, după ce în ultimii ani s-a ferit de intrarea pe piaţa tabletelor şi smartphone-urilor. Ceea ce vedeţi mai jos este un prototip de telefon al companiei care a colaborat cu Nokia pentru realizarea lui MeeGo, pentru că apoi să îi acuze pe finlandezi că i-au tras înapoi.

Producătorul de chipuri trebuie să aibă mare grijă cum face această intrare în segmentul mobil, deoarece lipsa de atractivitate a soluţiilor sale ar putea însemna decaderea companiei. La urma urmei viitorul este mobil şi aparţine tabletelor şi terminalelor mobile, iar dacă nu faci parte din acest viitor trebuie să te retragi. Cea mai mare problemă a companiei este eficienta consumului procesoarelor sale. Cei de la Technology Review au avut ocazia să testeze un prototip de smartphone Intel, dar şi unul de tabletă, ambele echipate cu noul chip mobil Medfield.

Terminalele rulau Android şi se pare că ar trebui să ne aşteptăm şi la un anunţ oficial pentru aceste produse în prima jumătate a anului 2012. Intel Medfield este cel mai nou sosit chip din seria Atom, care până acum nu a avut vreun model care să ameninţe serios chipurile ARM de pe handseturi. Se pare că Intel ar fi rezolvat problema cu consumului ridicat şi a crescut astfel eficienţa chipsetului său. Până acum soluţiile Atom se bazau pe un procesor care funcţiona pe baza a două sau trei chipuri, care generau un consum ridicat. Acum Intel a combinat funcţiile procesorului într-un singur chip, optând pentru un design “all în one” (SoC). Va reuşi compania americană să atingă succesul în 2012 sau va pierde în fata soluţiilor ARM?

Telefonul testat sub formă de prototip avea capacitatea de playback video la calitate Blu-Ray şi de streaming TV fără probleme. Să sperăm că şi modelele de serie vor fi la fel de bune…

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: