//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Facebook pe telefonul mobil

Facebook pe telefonul mobil

Facebook pe telefonul mobil

Se pare ca Facebook isi face loc din ce in ce mai mult pe domeniul telefoniei mobile. Ultima noutate cu care vine in acest an este o aplicatie care ruleaza un colaj alcatuit din ultimele fotografii ale prietenilor de pe Facebook, care apare cand telefonul mobil suna (persoana respectiva te contacteaza). Conform incont.ro, o astfel de idee de afaceri apartine unui start-up descoperit in cadrul Microsoft BizSpark.

Cum functioneaza serviciul

Vringo a creat Facetones, o aplicatie care afiseaza pe ecranul telefonului, in momentul in care suni ori esti sunat de cineva, un slideshow cu ultimele poze de pe Facebook ale persoanei respective. Motivatia unui asemenea program tine de faptul ca foarte multi utilizatori de mobile din lume folosesc retelele sociale si au ajuns sa perceapa celularul ca fiind un portal catre site-urile de tip social media.

Start-up-ul descoperit in cadrul Microsoft BizSpark a debutat cu vanzarea de ringtonuri video. In prezent, Vringo utilizeaza o tehnologie asemanatoare pentru a da apelurilor telefonice o latura sociala.

Peste 500.000 de descarcari

Facetones asociaza automat numele prietenilor tai de pe Facebook cu numele contactelor din agenda, iar singura interventie a utilizatorului este aceea de a asocia numele scrise diferit pe telefonul mobil sau pe Facebook intre ele.

O versiune fara reclame a aplicatiei poate fi descarcata din Android Market, pentru suma de 4,99 dolari. Gratie unor parteneriate ale companiei cu operatori mobili din Japonia, SUA si America de Sud, operatorii telecom pregatesc o versiune fara reclame a aplicatiei ca serviciu propriu pentru doar un dolar pe luna. Pana la ora actuala, s-au inregistrat peste 500.000 de descarcari.

De notat este faptul ca Vringo are succes si cu serviciul sau de ringtonuri video, de altfel vandut de operatorii parteneri cu un dolar, sub forma de abonament lunar. 400.000 de utilizatori s-au abonat la soneriile video ale companiei.

Facebook a ajuns sa numere, la ora actuala, aproape 800 de milioane de utilizatori, depasindu-si cu mult competitori precum Twitter, LinkedIn, Google+ sau MySpace.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: