//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Telefonul mobil devine un gadget indispensabil

            Telefoanele mobile se indreapta tot mai mult spre transformarea in gadgeturi universale in ultimii ani, pe masura ce aceste terminale evolueaza si capata noi functii. Iata spre exemplu ca exista acum handseturi cu functie de microscop, foarte utile pentru bolnavii din tarile sarace de pe glob.
             Un astfel de telefon a fost inventat de catre cercetatorul Aydogan Ozcan, iar handsetul va fi produs in serie de catre compania Microskia, fondata recent. Pentru a transforma un terminal mobil intr-un microscop, Microskia va adauga doar un LED, care costa in jur de 10 dolari si care interactioneaza cu camera handsetului.
             Telefonul emite o raza catre mostra de sange a pacientului, afisand rezultatele corespunzatoare dupa test. Aceasta solutie se potriveste perfect pentru tarile cu probleme epidemiologice si cu un numar insuficient de doctori. Si Nokia s-a implicat in initiative similare, lucru usor de inteles daca avem in vedere faptul ca finlandezii au o cota de piata de 60-70% in Africa si India.
             Intre timp, in Brazilia, Nokia a pornit proiectul Data Gathering, care permite doctorilor sa inregistreze pe telefoanele mobile numarul de cazuri de febra dengue, standarde de igiena si multe altele. / Ana-Maria Savin

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: