//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Interfata Holo obligatorie pentru Ice Cream Sandwich

Blogul Android Developers a dezvaluit faptul ca Google cere producatorilor de smartphoneuri si tablete cu Android Ice Cream Sandwich sa includa tema standard Holo pe dispozitivele lor pentru a avea acces la Android Market. Tema Holo permite dezvoltatorilor de aplicatii sa aiba o privire unitara asupra aplicatiilor create de ei, indiferent daca acestea sunt instalate pe diverse dispozitive.Producatori ca HTC, Samsung sau Motorola au incercat de-a lungul timpului sa-si personalizeze aspectul si interfata terminalelor lor Android, pentru a le diferentia astfel de alte produse de pe piata.

Consecinta acestor masuri a fost ca unele aplicatii instalate pe un dispozitiv aratau si se comportau diferit fata de cum o faceau pe alt dispozitiv Android creat de alt producator. Acest lucru a cauzat o serie de probleme pentru dezvoltatorii de aplicatii, cele mai frecvente fiind legate de suport si de branding.

Cu noua cerinta impusa de Google referitoare la dispozitivele Android 4.0 ICS, producatorii de telefoane mobile vor trebui sa includa ca tema standard pe cea Holo. Asta nu inseamna ca Samsung nu va putea include si interfata proprie TouchWiz, sau ca HTC nu va putea include HTC Sense. Google va pune la dispozitie uneltele necesare pentru ca aceste interfete sa fie integrate in tema deja existenta.

http://www.yahoo.com

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: