//
cititi...
Uncategorized

Protest în lumea virtuală

Potrivit http://www.adevarul.ro, Facebook, alaturi de Google, Amazon şi eBay,  şi-ar putea suspenda activitatea în ziua de 23 ianuarie pentru a protesta faţă de un proiect de lege controversat, menit să combată pirateria în spaţiul virtual, dezbătut zilele acestea în Congresul American.

Un proiect legislativ îndreptat împotriva pirateriei,Stop Online Piracy Act (SOPA), i-a determinat pe reprezentanţii giganţilor online din întreaga lume să ia în calcul o formă extremă de protest: suspendare activităţii şi a serviciilor pe care le oferă.

Reprezentanţii acestora se tem că, dacă proiectul legislativ va fi aprobat de Congres şi va deveni lege, o nouă eră a cenzurii va începe în spaţiul virtual. Proiectul prevede că deţinătorii de drepturi de autor vor putea închide site-uri care le-au preluat conţinutul ilegal, fără să aibă nevoie procese sau de hotărâri judecătoreşti. De asemenea, motoarele de căutare ar putea fi determinate să nu mai indexeze anumite portaluri, iar site-urile care facilitează plăţile online ar putea fi obligate să anuleze anumite tranzacţii către astfel de pagini cu conţinut piratat. Proiectul este puternic susţinut de industria cinematografică şi de cea muzicală, care susţin că pirateria le ameninţă operaţiunile şi le cauzează pierderi anuale de mii de miliarde de dolari.

Pe lângă cele menționate mai sus, mai sunt și alte companii care au anunțat că este posibil să se alăture protestului. Printre acestea se numără : LinkedIn, Twitter, AOL, Etsy, Mozilla, PayPal si Yahoo!

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: