//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Ce noi tehnologii aduce 2012 ?

Pentru anul care tocmai s-a terminat nu avem decat cuvinte de lauda din punct de vedere tehnologic. Telefoanele inteligente, conectivitatea multifunctionala, accesul pretutindeni la internet si-au spus cuvantul in 2011. Insa pentru 2012 marii producatori si experti in tehnologie au preconizari si mai avansate in acest domeniu. Vor aparea noi tablete si telefoane mobile care sa le reinventeze si sa le aduca un plus celor din urma. “Noi produse revoluţionare de la Apple, telefoane flexibile şi laptopuri din ce în ce mai uşoare, subţiri şi performante, acestea sunt cele mai aşteptate produse din domeniul tehnologiei în 2012. Pasionaţii şi specialiştii vorbesc de anul “ultrabook-ului”, după ce 2011 a fost declarat anul tabletelor.” Aceste laptopuri foarte subtiri vor conferi o portabilitate desavarsita celor ce le folosesc. Abia lansate pe piata, acestea se dovedesc intr-adevar costisitoare, pornind de la 700 si ajungand la 1000 de euro, de aceea piata din Romania inca nu isi permite sa le achizitioneze. Dar cu siguranta pretul lor va scadea pe parcurs si vom putea beneficia de ele.

Asadar vremea laptopurilor extrem de dezvoltate si a telefoanelor flexibile va sosi in noul an care se anunta a fi cel mai activ in domeniul lansarii celor mai avansate descoperiri tehnologice. Telefoanele vor lua locul obiectului de baza al muncii de acasa si anume al computerului personal. Intr-adevar celularele au reusit sa preia o multitudine din atributiile calculatoarelor insa inca nu le-au ajuns complet  pana acum din punct de vedere tehnic. Dar in scurt timp, PC-urile vor deveni obiecte de decoratie casnica fiind surclasate de aceste smartphoneuri.

Dupa cum am specificat in randurile anterioare, telefoanele flexibile vor fi cele care vor revolutiona piata in 2012. Facute din acel “material minune” grafen, acestea se vor putea indoi si curba dupa dorintele posesorului, cu sperante de aparitie in prima jumatate a anului, dupa cum anunta unul dintre directorii de la Samsung.

Dorinta producatorilor este de a combina util designul atragator si performanta in aceste gadgeturi care sa evolueze pe zi ce trece tot mai mult spre perfectionism. Astfel se va produce o revolutie in adevaratul sens al cuvantului. Iar noi nu ne putem decat bucura de acest fapt, insa sa nu ne uitam de indeletnicirile zilnice care sunt preluate din ce in ce mai mult de acest salt tehnologic. / Popescu Elena Otilia.

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: