//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Ultrabook-ul, noul gadget in pas cu moda

Într-o perioadă în care învătăm și ne adaptăm cu noile tehnologii din mers, în care ne întrebăm dacă mai poate exista viață și după internet, putem recunoaște că tehnologia a devenit parte din fiecare acțiune pe care o întreprindem. După avalanșa noilor gadget-uri gen, smartphone-uri și tablete, nici “bătrânul” laptop nu ar fi putut rămâne demodat și a întinerit sub forma ultrabook-ului. Iar dacă ultrabook-urile tot sunt la modă și ne însoțesc peste tot, de ce nu am încerca să ne împrietenim și cu ele?

Ultrabook-ul este în esență un laptop cu aceleași dotări tehnice, însă mult mai subțire și mai performant decât obișnuitele laptop-uri pe care le utilizăm astazi. Este dotat cu  procesoare mai mici, dar puternice, construite cu scopul de a consuma mai putin curent. Imensul avantaj este că bateria ține acum fara probleme și 8-10 ore. Momentan, pe piață au apărut patru ultrabook-uri diferite, de la patru producatori: Acer, Asus, Lenovo și Toshiba. La prima vedere, modelele par foarte asemănătoare, însă de fapt ele diferă incepând de la materialele folosite până la configurație.Cel mai ieftin ultrabook va costa 3.000 de lei, iar cele mai performante vor ajunge până la 6.000. În schimbul prețurilor, noul gadget oferă configurații cu procesor i7, memorie DDR3 și stocare pe SSD. Ultrabook-ul mizează așadar nu doar pe imagine, ci și pe performanță. Producătorii, LG, Samsung si HP își pregătesc lansarea cu câteva  zeci de modele de ultrabook-uri. Până in acest moment, Acer a lansat cel mai subțire ultrabook din lume, cu o grosime de doar 15 mm, display de 13,3 inch si o greutate de 1, 35 kg.

Grație noii mode în materie de tehnologie, ultrabook-urile ne pot însoți acum oriunde ne-am afla. Este deajuns să avem la îndemână o poșetă plic supradimensionată care să poată adăposti noul ultrabook adaptat nevoilor noastre, cu care putem ține legătura cu mediul online chiar și din vârf de munte./ Oana-Daniela Dediu

Sursa: StirilePROTV.ro

Advertisements

About oanadediu

"Omul înţelept nu spune tot ce gândeşte, dar ce spune, gândeşte.."

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: