//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Ultrabook sau tableta? Ori mai bine Lenovo IdeaPad Yoga

Daca e sa plecam urechea la zvonuri, s-ar parea ca luna viitoare vom face cunostinta cu sistemul de operare Windows 8 beta.  Deja, unii mai norocosi au aruncat o privire sistemului Windows 8 si e foarte posibil sa avem in curand de-a face cu o noutate exploziva. Atat de exploziva ca vom uita in cateva clipe cat de uimiti am fost cand ne-am instalat cu ceva timp in urma Windows 7 Ultimate si am observat schimbarile, ce-i drept majore. Daca doriti sa fiti in pas cu noutatile, in timp ce va acomodati cu ideea unui nou sistem de operare, ati face bine sa puneti la saltea si ceva bani, ceva mai multi, cam 1199 dolari. Si acum un simplu exercitiu matematic: Windows 8 + 1199 dolari = Lenovo Yoga.

Despre ce este mai exact vorba? In cateva cuvinte, vorbim despre un ultrabook convertibil in tableta. Lenovo IdeaPad Yoga este, la prima vedere, un ultrabook elegant, dotat cu ecran touch capacitiv cu finisaj din sticla mineral si este convertibil datorita modalitatii de deschidere a acestuia la un unghi de  360°. Astfel, ultrabook-ul poate fi pliat de spatele carcasei si obtinem o tableta.

Sa analizam aceasta noutate de la Lenovo din doua unghiuri. In primul rand, ultrabook-ul este unul chiar foarte generos si as mentiona restpadul cu finisaj din piele, touchpadul de dimensiuni considerabile, tastatura de tip chiclet cu butoane mari si foarte bine diferentiate, iar ecranul masoara 13.3 inch. Avand o greutate de 1,4 kg si o grosime de 1,7 cm, nu ne putem mandri cu o tableta foarte confortabila, dar, dand la o parte pretentiile, ne putem totusi bucura de acest produs 2 in 1. Bucuria devine si mai mare mai ales ca display-ul ajunge la o rezolutie de 1600×900 pixeli, iluminat cu tehnologie LED. Cum scriam in randurile de mai sus, Lenovo IdeaPad Yoga este dotat cu o interfata touch capacitiva, iar aceasta suporta gesturi multi-touch cu pana la 10 degete simultan. Procesorul Intel Core i7 ofera garantia unor performante optime la rularea aplicatiilor create pentru interfata Metro. Acum ca stim aspectele principale ale acestui produs, dar si cateva detalii, 1199 dolari par a nu mai fi chiar atat de greu de economisit. / Andreea Rosu

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: