//
cititi...
Media tradiţionale

Victime ale agresiunii publicitatii pe internet

Daca acum cativa ani prezenta web era ceva optional, in ziua de astazi a devenit un status-quo. Si brusc Romania s-a trezit cu mii de situri active care comunica, se misca, au utilizatori, au un drum al lor. Toate acestea sunt medii propice pentru a fi purtatoare de publicitate. Un banner mic aruncat acolo intr-un colt de site poate de multe ori sa aduca beneficii. Costurile sunt evident mult mai mici decat in media clasica, insa si impactul este deocamdata mai mic.  Firmele au inceput sa capete incredere in publicitatea online si in comertul online per ansamblu si cifrele stau marturie. De asemenea si utilizatorul final a inceput sa aiba incredere in informatia si in puterea Internetului, ceea ce il face mult mai deschis fata de acest mediu. Din pacate, din dorinta firmelor de castiga cat mai repede din acest domeniu, tot mai multe publicitati au devenit “agresive”.Agresivitatea vine din fuga dupa rezultate.Pot spune ca sunt cateva lucruri care pur si simplu devin obsedante pentru orice om normal in momentul in care are prezenta online.
Instrumentele agresive in cresterea traficului sunt diverse si le vedem la fiecare pas pe Internet. Plecam pur si simplu de la mailul nedorit in casuta noastra postala electronica in care suntem invitati zilnic sa cumparam, sa vizitam, sa comparam, sa ne amuzam … Este o agresivitate care fiecare o simtim zilnic.
Mai departe este deschiderea fortata a unui alt site in timp ce noi vizitam ceva ce credem ca este important pentru noi. Vizitam un site industrial si ne trezim cu un site de dating deschis, care … trebuie sa il inchidem. Vrem nu vrem suntem fortati sa vedem ce inchidem, devenind victime ale agresiunii.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: