//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Telefon mobil cu incarcare solara

 

Telefon mobil cu incarcare solara

Telefon mobil cu incarcare solara

In ultimul timp si nu numai, s-a incercat modernizarea dispozitivelor de comunicare, atat pentru confortul utilizatorilor, cat si pentru a aduce ceva spectaculos in acest plan.

Conform it.bzi.ro, Nokia a testat prototipuri de telefoane mobile care sa functioneze exclusiv pe baza de energie solara, pentru a verifica daca un astfel de proiect este fezabil.

Daca eforturile specialistilor vor conduce la realizarea unui “solar-smartphone“, universul mobil ar cunoaste o remarcabila transformare, fiind rezolvata una din problemele principale legate de modul de functionare al dispozitivelor din aceasta familie. Printre avantajele realizarii unui astfel de dispozitiv, ar fi faptul ca s-ar castiga mai mult spatiu pentru introducerea de noi componente si s-ar obtine produse mult mai usoare si mai ieftine, dotate din start cu un sistem specific integrat de auto-incarcare – o alternativa mai mult decat binevenita la clasicul si incomodul incarcator.

Deocamdata insa, inconstantele in incarcarea solara a dispozitivelor au fost prea mari pentru a putea introduce astfel de modele in productie. Astfel, in zonele cu luminozitate mare, precum Kenya, s-au obtinut rezultate bune, dar rezultatele nu au fost la fel de bune in tari precum Suedia. In plus, cu cat a crescut mobilitatea utilizatorului si alternanta zone insorite – zone umbrite, telefoanele mobile nu au putut valorifica suficient energia solara.

Telefon mobil cu incarcare solara

Energie solara pentru telefonul mobil

Desi Nokia a stabilit ca pentru moment energia solara nu reprezinta o optiune pentru modelele sale de telefoane, compania s-a angajat sa continue cercetarile in domeniu si sa exploreze alte optiuni pentru alimentarea dispozitivelor mobile.

De altfel, Nokia nu e singura care exploareaza energia solara. In aprilie 2011, Samsung si Sprint au lansat smartphone-ul Replenish, care prezenta caracteristica optionala de a reincarca telefonul cu energie solara, ca o solutie salvatoare pentru utilizatorii care ramaneau fara baterie.

Daca s-ar duce la bun sfarsit realizarea unui dispozitiv care sa nu mai aiba nevoie de incarcatorul cu care suntem obisnuiti, probabil acest lucru ar constitui un plus in cantarirea motivelor pentru care ar trebui achizitionat, cu conditia insa de a ramane incarcat o suficienta perioada de timp.

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: