//
cititi...
Uncategorized

Tehnologia 3D isi dovedeste eficienta in domeniul medicinei

Cu siguranta o foarte populara si de altfel, actuala tehnologie este cea 3D. Cinefilii au ocazia de a viziona un film intr-o diferita si interesanta maniera, 3D oferindu-le o experienta unica. Insa, aceasta tehnologie nu s-a oprit doar in domeniul cinematografiei. Se pare ca si  Universitatile de Medicina au adoptat 3D-ul. Studentii la Medicina utilizeaza ochelarii 3D pentru a observa corpul uman, pregatindu-se astfel mult mai bine si chiar mai eficient pentru cariera lor.

O buna perioada de timp, studentii de la Centrul Medical Langone NYU din Manhattan au folosit cadavre  pentru a studia anatomia corpului. Desi era destul de dificil, doar cu ajutorul acestei modalitati studentii erau pregatiti pentru viitorul lor in medicina. Cum a intervenit insa tehnologia 3D? Studentii folosesc acum corpuri virtuale proiectate pe un ecran de dimensiuni considerabile. Totodata, ei folosesc un calculator pentru a controla imaginea si analizeaza imaginea virtuala ca si cum ar fi una reala, observand cu usurinta muschii, oasele, inima, arterele. In comparatie cu cadavrele, corpurile virtuale sunt mult mai eficiente, oferind imagini dinamice.

 BioDigital System este numele companiei ce a creat aceste corpuri umane virtuale ce au fost prezentate luna trecuta, reprezentand colaborarea dintre industrie si Academia de Medicina. BioDigital System a afirmat ca un alt motiv ce a condus la crearea acestor corpuri umane virtuale a fost dorinta de a oferi o experienta unica si folositoare studentilor ce urmeaza cursurile Universitatilor de Medicina si totodata sa ii ajute sa-si imbogateasca cunostintele privind diverse boli. Aceasta companie a aparut pe piata in 2002, iar unicul scop a fost de a ajuta institutiile si clinicile prin intermediul tehnologiei 3D. Doctorii, dar si cadrele universitare sustin ca nu se asteptau ca imbinarea unei vechi tehnologii cu una moderna sa ofere rezultate atat de satisfacatoare.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: