//
cititi...
Reţele sociale

Romanii si retelele de socializare

                  Tot mai multi romani  isi petrec timpul pe retelele de socializare, incepand de la adolescenti  pana la oameni “in toata firea” . Cu o viata mediocra din toate punctele de vedere, dar mai ales financiar romanul isi creeaza universul sau propriu pe reteaua de socializare . Strange prieteni indiferent de situatia financiara, nationalitate, gen ceea ce in viata reala este mai putin probabil ca acest lucru sa se intample.

Daca ar fi sa analizam preferintele romanilor, se pare ca 44% dintre noi, au o viata virtuala activa(Mercury Research) . Cei care domina retelele sociale raman tinerii , fiind mult mai pasionati de pc in general, de aplicatiile puse la dispozitie de retelele sociale si de ideea de a face parte dintr-o comunitate virtuala. Astfel raman doar 20% dintre tineri cu varste cuprinse intre 18-24 care nu au cont in cel putin una dintre aceste retele. La polul opus se afla bineinteles persoanele peste 45 de ani care nu apartin unei comunitati.

Desi fenomenul Facebook  a luat amaploare si a beneficiat de o promovare buna surprinzator o mare parte din utilizatorii romani prefera “Hi5-ul” .

Facebook-ul a adunat 4.161.340 de utilizatori romani care acceseaza cel putin o data pe saptamana site-ul.

Comparativ cu hi5 si Facebook, celelalte retele sociale au inregistrat un trafic “modest”: pe locul al treilea clasandu-se Netlog.com cu 1 milion de utilizatori unici (cookies) , urmat de TPU.ro , Twitter si reteaua locala Neogen.ro iar Linkedln incheie top 10 cu 430 de mii de utilizatori unici. Important de retinut este faptul ca persoanele active in astfel de comunitati sociale au de obicei mai multe conturi, iar apartenenta la o retea sau alta nu este exclusiva.

Facebook , Hi5 sau orice alta retea sociala , este primita cu bratele deschise de utilizatorii romani, curiosi din fire. 

Conchidem ca , situatia din Romania ar starni gelozia oricarui curcubeu. In timp ce rata somajului in Romania a crescut la 4,93% cetatenii stau relaxati in fata calculatoarelor “lucrand” intens la actualizarea paginii de Facebook si la plantarea vinetelor virtuale. /Simona Luca

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: