//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Un calculator pentru fiecare elev…Dar domnul profesor unde-i?

Scolile din Idaho doresc sa faca o schimbare ce nu este inca acceptata cu foarte mare placere de catre profesori. Schimbarea ar consta in adoptarea tehnologiei si minimizarea predarii clasice astfel fiecare clasa va fi dotata cu calculatoare, iar elevii vor invata singuri utilizand domenii online.  Factorul principal ce a condus la aceasta idee a fost tocmai dorinta de a imbratisa tehnologia, insa profesorii vor trebui sa contribuie si ei la achizitionarea calculatoarelor. La prima vedere este vorba, intr-adevar, de o schimbare ce impune adoptarea tehnologiei, dar de fapt profesorul isi va schimba in proportii considerabile rolul. In loc de a preda pas cu pas lectiile, ei vor deveni simpli ghizi ai elevilor, calculatorul ocupandu-se de restul. Tot mai multe scoli din diverse orase au votat pentru confirmarea acestei schimbari.

csrb.wordpress.com

Se pare ca si guvernele au devenit interesate de investirea bugetului pentru achizitionarea numarului necesar de calculatoare, dar in stadiul incipit, profesorii au fost primii care au contribuit financiar, desi ideea nu le suradea deloc. Sabrina Laine, vicepresedintele Institutului de Cercetare, sustine ca profesorii nu sunt impotriva inlocuirii predarii clasice cu tehnologia, insa este ingrijoratoare actuala lipsa de fonduri si lipsa de mobilizare a guvernului American.

Totusi, anul trecut in Idaho, profesorii au organizat un protest impotriva legislatiei si chiar au participat la un mars in Washington. Ei considera ca aceasta schimbare nu va fi eficienta si nu isi are sensul, sustinand  totodata ca guvernul ar trebui sa acorde mai multa atentie profesorilor si elevilor si mai putina atentie marilor companii precum Apple sau Intel, companii ce doresc doar sa obtina un profit cat mai mare.  Pe de o parte, foarte multe cadre didactice sunt tematoare cu privinta la aceasta schimbare si se gandesc ca in viitorul apropiat nimeni nu va mai avea nevoie de abilitatile lor, calculatoarele reprezentand inlocuitorul perfect. Insa, exista si profesori care se incred in aceasta metoda moderna de predare si au acceptat-o cu placere, afirmand ca schimbarea este ceva foarte natural si insusi rolul de profesor este intr-o schimbare constanta. Nu se gandesc nicidecum la pierderea locului de munca si nu sunt inspaimantati de modificarea rolurilor.

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: