//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Comunicare sau doar un mare pas spre izolare?

Tehnologiile noi de comunicare “si-au marcat teritoriul”, au pus stapanire pe vietile noastre, pe sentimentele si trairile noastre, ne-au aratat, pe de o parte, calea usoara spre o comunicare eficienta si rapida si, pe de alta parte, ne-au indus starea de comoditate.

Daca la inceput comunicarea era simpla, acum ea este din ce in ce mai complexa. Daca initial era nevoie de intalnirea fata in fata pentru a putea comunica, acum comunicarea se poate face si de la distanta, intr-un timp cat mai scurt. Nu mai este nevoie sa “pierzi” timp pentru a ajunge intr-un anume loc, acum este mai comod sa dai un mesaj, sa suni sau sa vorbesti cu cine vrei folosind internetul.

 

Intr-un articol publicat pe catholica.ro se scoate in evidenta faptul ca “Noile tehnologii permit oamenilor sa se intalneasca unii cu altii dincolo de limitele spatiului si ale propriei culturi, creand in acest fel o lume cu totul noua de potentiali prieteni. Este vorba de o mare oportunitate, dar de asemenea se cere o deosebita atentie si constientizarea posibilelor riscuri”.

Avantaje:

  • comunicarea este mai rapida; ai nevoie fie de un telefon mobil , fie de un calculator si acces la internet pentru a putea lua legatura cu prietenii aflati in orice colt al lumii.
  • gasirea informatiilor se realizeaza mai usor cu ajutorul noilor tehnologii.

Dezavantaje:

  • foarte multi tineri, in special, nu isi mai ocupa timpul citind, nu isi mai petrec atat de mult timp cu familia ci prefera sa isi petreaca ore in sir in fata calculatorului sau vorbind la telefon.
  • nu stii niciodata ce gasesti la celalalt capat, datele nu iti sunt protejate de cele mai multe ori, devii dependent si te lasi prins intr-o lume in care singurii prieteni palpabili iti sunt cateva inventii.

Potrivit unui studiu efectuat de ” Universitatea Cambridge din Marea Britanie pe o perioada de 8 luni, in mai multe tari europene….aproape 42% dintre cei intervievati au spus ca incearca in mod constient sa mai reduca modul in care folosesc tehnologia…..mai mult de o treime din parinti au afirmat ca tehnologia le-a ingreunat viata de familie”.

Alegem de cele mai multe ori calea mai usoara, ne este mai simplu sa ne exprimam “ascunsi in spatele cortinei” dar trebuie sa ne gandim si la faptul ca s-a impus intre noi o oarecare distanta si ca ne este mai comod sa ne implicam mai putin.

Advertisements

About cristinagireada

Grupa I A

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: