//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Facebook-ul va fi acum si in masini

“Nu ai facebook, nu exişti” este o zicală întâlnită tot mai des, iar cei de la Facebook fac tot posibilul să fie pe placul celor 800 000 000 de utilizatori. Care este cea mai nouă născocire a acestora? Ei bine aceşti au integrat Facebook-ul în computerul de bord al automobilelor.

Facebook Car

Şi, ca orice noutate de pe lumea aceasta, și integrarea Facebook-ului în computerul  de bord al automobilelor a stârnit atat discuții bune cât și păreri mai putin bune.

În primul rând, Facebook-ul integrat în maşină oferă un set de facilităţi limitate, pentru a nu distrage atenţia şoferilor. Setul de instrumente disponibile sunt legate de punctele de interes din parcurs, pe care şoferii le pot împărtăşi prietenilor, dar şi de localizarea prin GPS. Aşadar, poţi vedea unde se află prietenii din listă care folosesc acest serviciu, lucru util în cazul deplasărilor în grup prin străinătate.

Pentru siguranţa şofatului, tastarea de mesaje şi post-uri în timp ce maşina se află în mişcare este dezactivată.

Ce putem face atunci? Ei bine, avem la dispoziţie o listă de texte predefinite pe care le putem selecta cu ajutorul unor taste specială, poziţionate la îndemână.

Unele mesaje se adaptează automat în funcţie de locurile prin care sau către care te deplasezi. Spre exemplu, dacă ai introdus destinaţia în sistemul de navigaţie prin GPS, poţi publica pe Facebook, printr-o simplă apăsare a unei taste, un mesaj prin care îţi informezi prietenii către ce destinaţie te îndrepţi. Automat, în funcţie de viteză şi condiţiile de trafic, computerul de bord va estima timpul până la sosire şi îl va afişa alături.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: