//
cititi...
Securitate pe Internet

Hackerii vor folosi proprii sateliţi.

Hackerii intenţionează să treacă de orice nivel de cenzură şi vor să trimită în spaţiu câţiva sateliţi proprii de comunicare, potrivit unui plan prezentat la Chaos Communications Congress, care a avut loc la Berlin. Organizatorii proiectului susţin că planul Hackerspace Global Grid  va împiedica, de asemenea, dezvoltarea unor staţii terestre care să păstreze legătura cu sateliţii. Pe termen lung hackerii speră să trimită şi un astronaut amator pe lună scrie BBC.

Se pare că unii hacker au trimis deja câţiva sateliţi mai mici pe orbită, pentru perioade scurte de timp, însă urmărirea acestor dispositive s-a dovedit a fi prea scumpă pentru bugetele lor. Nick Far, activist al mişcării a lansat primul apel către întreaga lume să contribuie la proiect. Motivul său a fost  : sporirea cenzurii pe internet devine o amininţare : “Primul nostru scop este să obţinem un spaţiu virtual necenzurat. Vrem să scoatem internetul de sub controlul entităţilor cu interese”, spune acesta.

Conferinţa de la Berlin este cea mai recentă întâlnire a Chaos Computer Club, un grup german de hackeri care funcţionează de zeci de ani şi care s-a dovedit a fi extreme de influent, de-a lungul timpului. La deschiderea proiectului, membrii grupării au decis să se concentreze pe aspectul infrastructurii comunicaţionale a schemei. Astfel, ei lucrează acum la o parte din proiect împreună cu organizaţia Constellation, o iniţiativă de carcetare aerospaţială din Germania. Armin Bauer, unul dintre membrii care lucrează la proiect a venit cu ideea de a crea o reţea de staţii terestre low cost, care pot fi achiziţionate de absolute oricine. Utilizate împreună, într-o reţea globală, aceste staţii ar putea acţiona sateliţii oricând, uşurând transmisia de date către Pământ dinspre sateliţi : “E ca un fel de GPS”, explică Bauer.

Echipa va prezenta trei tipuri de staţii terestre în prima jumătate a acestui an, iar Bauer speră să prezinte câteva modele funcţionale la ediţia de anul acesta a Chaos Communication Congress./ Bantea Răzvan.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: