//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Impactul noilor tehnologii asupra comunicarii

Cand a aparut noul monstru numit tehnologie,  toată lumea se gandea ca bucuriile abia vor incepe, insa toata povestea asta frumoasa a luat o alta intorsatura cand s-au vazut adevaratele hibe. O data cu aparitia tabletelor, a ipad-urilor, a acestor mici gadgeturi viata omului s-a transformat intr-una mai usoara, unde poti avea acces mai usor la informatie si unde informatia poate circula mai usor.

Dupa aparitia internetului, usor, usor presa tiparita a pierdut teren, insa terenul pe care l-a pierdut nu a putut fi recuperat. Toata lumea incepea sa citeasca ziarele de pe internet pentru ca era si este mult mai lejer sa deschizi calculatorul și sa accesezi o pagina web decat sa te duci sa iei de la tonetele cu ziare o anumita publicatie. Internetul a adus cu sine chiar si comoditatea iubitorilor de media traditionale deoarece aceasta i-a sedus si corupt foarte repede. Ziarele sunt citite astazi mai mult de nostalgici, de cei care vor sa tina in mana o bucata de hartie pentru a se informa. Cititul ziarelor si vizionarea posturilor tv de pe internet este mai avantajoasa si din punct de vedere financiar pentru ca e mai ieftin sa platesti lunar doar un abonament la internet și sa poti avea si ziare și posturi tv decat sa platesti trei abonamente separate pentru a beneficia de aceste facilități. Presa scrisa romaneasca merge pe o panta deoarece nimeni nu stie, deocamdata, cum sa scoata banii necesari supravietuirii și prosperarii din mediul online.

Noile tehnologii au facut comunicarea mai facila. De la media traditionale s-a ajuns la comunicarea prin intermediul internetului, telefoanelor. O tableta, un iphone, un ipod nu fac decat sa usureze viata tuturor oamenilor si sa ajute la realizarea unei comunicari mai eficiente.

Advertisements

Discussion

One thought on “Impactul noilor tehnologii asupra comunicarii

  1. un punct de vedere corect sustinut si de lucrarile la care se face referire in continuare. Tinerii cercetatori matematicieni si informaticieni si-au prezentat rezultatele obtinute in cadrul programului de pregatire a proiectului de diploma in cadrul unui Workshop. Pentru contributiile aduse si dezbaterile din timpul prezentarilor, recomandam autorilor continuarea investigatiilor in cadrul programului de masterat: Tehnologii Moderne in Ingineria Sistemelor Informatice. Imagini din timpul prezentarilor: http://www.youtube.com/watch?v=DShRP_KWXN4

    Posted by Informatica si Tehnologia Informatiei | July 5, 2014, 11:46 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: