//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Cum au schimbat comunicarea intre oameni noile tehnologii?

Tehnologii de comunicare

Tehnologii de comunicare

Stim cu totii ca omul este un animal social si ca orice am face, nu putem sa nu comunicam. Lucrurile s-au schimbat in timp si au evoluat odata cu noi. Oamenii au simtit intotdeauna nevoia sa inventeze noi aparate si metode pentru a le usura existenta, din orice punct de vedere. Sa fie acest aspect unul pozitiv sau am ajuns sa consideram ca totul ni se cuvine?

In ceea ce priveste tehnologiile noi de communicare, aparitia unora sau modificarea altora au condus la diferite schimbari si in felul in care oamenii au ajuns sa comunice. Din punctul meu de vedere, telefonul este inventia care a adus numai beneficii comunicarii. Datorita lui, putem vorbi cu persoane, chiar daca distanta dintre noi este considerabila. Putem sa anuntam, sa informam sau sa raportam detalii cu privire la un eveniment care s-a intamplat, la un timp foarte scurt dupa ce acesta a avut loc.

Raportandu-ne strict la comunicare, consider ca telefonul este o inventie deosebita. Chiar daca oamenii isi satisfac diferite mofturi reinventandu-l sub o alta forma sau aspect si chiar daca il modifica mereu adaugandu-i fel de fel de aplicatii, ramane acelasi dispozitiv care ne este la indemana oricand dorim sa comunicam ceva.

Retelele sociale reprezinta o alta modalitate prin care s-a incercat ca relationarea dintre oameni sa fie facilitata. Dupa parerea mea insa, ne puteam lipsi de acestea. Intr-adevar, prin intermediul lor, cunoastem oameni noi sau reluam legaturi cu persoane care la un moment dat au facut parte din existenta noastra, insa exista si dezavantaje care sa “umbreasca” aspectele pozitive. Aspectul pe care il consider cel mai important este sinceritatea si faptul ca aceasta poate fi mascata cu usurinta in momentul in care doua persoane comunica fara sa se priveasca sau fara ca macar sa se auda. Cred ca din acest punct de vedere, fiecare se poate reinventa, poate sa se dea drept o cu totul alta persoana decat este in realitate.

Internetul si social media

Internetul si social media

Mai mult decat atat, de cele mai multe ori, ceea ce vrem sa comunicam nu este luat ca atare, ci este mai mult interpretat prin prisma celui caruia ii comunicam, care nu are cum sa stie ce atitudine are comunicatorul in fix momentul acela. In comparatie cu o conversatie telefonica, de exemplu, receptorul poate sa-si dea seama de anumite intentii din tonul vocii, iar comuncarea se realizeaza mai repede si mai usor. In plus, mijloacele moderne de comunicare au ajuns sa serveasca de minune drept paravan pentru vestile proaste pe care unii nu au curajul sa le spuna in fata.

Este inutil sa mai mentionam si timpul – destul de mult, trebuie sa recunoastem – pe care il pierdem in fata monitoarelor. Mai simplu era in trecut cand, pentru a putea purta o discutie, persoanele trebuiau sa sa intalneasca. Acum insa, nici nu mai trebuie sa mai iesi din casa daca nu vrei sa faci asta. Sa insemne acest lucru o izolare voita? Parerile sunt impartite. Cert este ca noile tehnologii de comunicare au ca rezultat atat un impact pozitiv, cat si negativ asupra vietii oamenilor. Insa tine doar de noi sa apreciem modul in care le folosim si in ce masura.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: