//
cititi...
Jurnalism multimedia

Mai mult decât jurnalism multimedia

Jurnalismul multimedia este considerată un jurnalism interactiv, unde, imaginea, textul, formează un întreg. Multimedia a oferit jurnalismului un plus, rapiditatea cu care se transmite acum informația depășește cu mult trecutul. Toți suntem conștienți că noile tehnologi au fost cele care au dus la îmbunătățire conținutului media.

Fenomen digital își demonstrează utilitatea atât pentru profesionistii în domeniu cât și pentru toate  categoriile de public, care se pot implica într-o suită de aplicații configurate în arhitecturi “on-line”/”off-line”. Jurnalistica reprezintă o activitate asumată de jurnaliști al cărei scop constă în a aduce la cunoștință publicului-receptor aspecte ale vietii de toate zilele, filtrate, procesate și difuzate la nivele de interes diferențiate și în modalități publicistice diverse.O asemenea activitate a dobândit extindere în interiorul prea cunoscutei sintagme internaționalizate.

Acum totul se petrece la nivel global, oameni sunt conectați între ei prin tehnologie mai întâi, apoi prin informație. Ușurința cu care acum putem ști tot ce se întâmplă în lume ne surprinde uneori și pe noi.

Jurnalismul a devent mult mai interactiv și accesibil, lumea a devenit o comunitate în care valorile sunt împărtășite, în care granițele au fost depășite, barierele au dispărut.

Multimedia a făcut ca totul să devină mai mult decât comunicarea unei informații, a creat conexiuni între civilizți, a unit oameni pentru o idee. Jurnalismul modern a devnit o sură de informare pe toate domeniile, cu o acoperire foarte mare. Poate multe din câte aflăm din lume nici nu ne interesează, însă sunt anumite lucruri capătă și interesul nostru. Mixul de imagini, fotografi, video și voce a făcut ca, noi oamnei simpli să vedem și să auzim de lucruri despre care nu știam, sau știam doar din cărți.

Nu doresc să pun acum în balanță avantajele și dezavantajele jurnalismului multimedia, despre asta am discutat, doresc să subliniez că globalizarea are loc și la nivel de mass media, unde informația circulă la nivel global, totul se întămplă la o scară mult mai mare. Globalizarea înseamnă răspândirea unui set de valori și ideii la nivel internațional, mass media, prin canalele sale a devenit cel mai pun mijloc de râspăndire.

Ce se întămplă acum în România putem citi și în presa internațională The New York Times  sau  The Guradian, acestea fiind doar câteva exemple, concluzia este una singură, multimedia înseamnă comunitate.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: