//
cititi...
Reţele sociale

Retelele sociale si comunicarea

Cum au influentat retelele sociale comunicarea? La aceasta intrebarea este destul de simplu sa raspundem. Numai daca stam sa ne gandim si sa ne imaginam viata noastra fara Facebook, Twitter sau LinkedIn. Cum ar fi?

Nu numai ca esti conectat cu mii de oameni din toate colturile lumii, dar impartasesti poze, ganduri si impresii despre diferite subiecte.

Comunicarea a devenit mult mai usoara o data cu aparitia internetului, dar o data cu retelele sociale? Totul s-a schimbat si cu totii am devenit prieteni, chiar daca nu ne-am vazut niciodata in realitate. Totul este mai simplu. Oricarei persoane ii este mai simplu acum sa comunice cu cineva stand doar in fata calculatorului. Retelele sociale nu fac altceva decat sa iti confere incredere si sa te faca sa fii lipsit de inhibitii atunci cand incerci sa comunici cu cineva. Daca tremuri, te inrosesti, sau iti tremura vocea, atunci ai scapat de orice grija si de orice problema. Daca stai in fata calculatorului iti poti exprima ideile mai usor.

Si  retelele sociale nu ne ajuta doar sa comunicam intre noi. Ne ajuta sa ramanem si informati. Viteza cu care retelele sociale exprima, amplifica sau distorsioneaza informatiile despre un anumit subiect sau o situatie de criza in desfasurare este de cele mai multe ori incredibila. Multe fluxuri de stiri, deja consacrate, preiau clipuri de pe YouTube sau zvonuri de pe Twitter sau Facebook. Jurnalistii traditionali isi modifica modul de lucru cu multe dintre aceste instrumente folosind simultan diverse canale.Si iata aici un alt exemplu de “cum schimba retelele sociale comunicarea”. Despre asta am citit pe un site gasit asa la un simplu search pe Google. Si chiar sunt de acord!

Advertisements

About Andra Nesu

Iubesc sa calatoresc, sa mananc, sa ascult muzica si sa am conversatii lungi cu oameni inteligenti :D

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: