//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Amprenta tehnologiei asupra comunicarii

Suntem devoratori de noutate, de inovatie sorbim picatura cu  picatura tehnologia si de fiecare data refuzam sa afirmam ca a ajuns sa ne “conduca”. Treptat, ne-am transformat prin influenta tehnologiei. Astazi privind in jurul nostru si in loc de postasul vesel cu teancul de scrisori, telegrame  si ilustrate vedem telefoane mobile, ipad-uri si laptopuri. Ceea ce numeam pana acum o necesitate a devenit  un moft, o dependenta nebuna de internet, gadgeturi, telefoane, laptopuri etc. Fotografiile incadrate in ramele clasice nu mai sunt acceptate, ramele digitate sunt acum in trend. Bine ca acest lucru nu este un moft, este o necesitate, cum sutineam anterior: poti “inrama” 2 GB de fotografii.

Iesirile in parc sunt insotite tot timpul macar de  telefonul mobil, ceaiul cald este sorbit doar in  cafenele care sunt dotate cu wireles, cartile prind praf pe rafturile invechite ale bibliotecilor pentru ca exista ipad-urile, iesirile cu prietenii sunt inlocuite de conversatiile pe messenger sau like-uri pe facebook.

Putem profita de aceste noi tehnologii de comunicare care, intradevar s-au dovedit a fi eficente, datorita faptului ca putem comunica de la distanta. Acest lucru ar fi un avantaj, dar este oare tehnologia benefica comunicarii? Dependenta si obsesia de aceste “ustensile magice” ne-au transformat in robotei.

Facem totul mecanic, la un simplu click ne putem  cumpara o intreaga garderopa si mobila pentru intreaga casa. Am prieteni in cazul carorar pot suna cu siguranta la politie in cazul in care nu au intrat doua zile pe facebook, sigur au patit ceva. Tehnologia va tese panze de paianjen in jurul nostru ingradindu-ne in continua dorinta de a ne mai achizitiona cele mai in trend gadgeturi, acest lucru fiind ca si cum am taia iarba cainilor pentru ca tot timpul va aparea ceva mai bun si mai nou. / Ana-Maria Savin

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: