//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Cum a schimbat noile tehnologii comunicarea?

De mult bunica imi povestea ca intr-o statie de autobuz a aparut un afis mare in care scria: “Ne vedem marti la ora 12, la locul nostru. Te astept ca si cum ar fi prima oara”. Lumea trecea si nu stia despre cine e vorba, insa timp de doua luni afisele se schimbau saptamana de saptamana. Era o poveste de dragoste dintre doua persoane. Era modul lor de comunicare, pe care il aratau si altora.  Nu aveau telefoane, aveau doar foi si un stilou, insa si acesta facut din strujan, adica din tulpina porumbului si o penita.

“Nu putem sa nu comunicam!” e foarte adevarat.  Insa acum nu mai recurgem la scrisori, acum multi dintre noi ne-am obisnuit cu tehnologia avansata. In fiecare zi ne intrebam: care e ultima tableta aparuta pe piata, care laptop e mai scump, ce site de socializare e nou si eu nu am cont? Nu putem opri acest lucru si poate nici nu vrem. Cei mici isi conctruiesc copilaria navigand pe internet, pe site-urile de socializare. Nu mai stiu de plimbarile inocente din parc, de jocurile invatate de parinti, iar praful a ascuns pana si cartile din biblioteca. Acum totul e digitat, HD, 3D s.a.

De la scrisoare la e-mail

Dar trebuie sa privim si partea buna de cand a fost inventat e-mail-ul. Nu ne mai ia ore  sau chiar zile pana ajunge o scrisoare la destinatar, ci e vorba de cateva secunde. In prezent orice dorim comandam de pe internet, online fie de la noi din tara sau din afara. Primim invitatii la evenimente, comunicate de presa, platim facturi s.a. Mai stie cineva  ceva de telegrame?

Poate generatia noastra nici nu a prins asa ceva. Era o forma rapida de comunicare, insa astazi ne rezumam la Short Message Service, adica SMS. Tehnologia a mers si mai departe la Multimedia Messaging Service, adica MMS.

Munca a devenit si mai usoara de cand putem comunica de oriunde ne aflam. Totul datorita tehnologiei  3G. Acum bunica cand ma vede ca butonez telefonul si aproape nu ma mai despart de calculator imi spune: “Lasa telefonul si butonatul si stai si mai respira si tu oleaca!” Insa nu stiu daca ar intelege ca  eu in fiecare dimineata  imi verific mesajele,  citesc ziarele, vorbesc cu prietenii fie pe laptop sau telefon.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: