//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Cum au schimbat noile tehnologii comunicarea, dar și viața mea

Când vorbim despre “tehnologiile noi de comunicare” ne gândim la aparatură de ultimă oră și gadgeturi scumpe. Nu le putem considera o necesitate, însă gândul că le putem avea în preajma noastră ne surâde. Telefonul mobil nu mai este considerat o fiță ca odihnioară, ci un must have. Fără el simțim că nu putem comunica și ni se pare aproape imposibil să începem ziua dacă nu se află în posesia noastră.

Tehnologiile noi de comunicare reprezintă un punct de pornire în formarea noastră ca oameni. Cu toții ne aducem aminte zâmbind de primul telefon primit cadou sau cumpărat de către cei dragi. În posesia mea se afla un telefon Bosch “formidabil”, primit cadou de la părinți. Cu toate că era alb negru și în nici un caz, de ultimă generație, acel telefon mi-a schimbat radical viața. Știam că nu mai este nevoie să urc în casă pentru a vorbi cu mama mea pentru că rezolvam problema cu un singur apel.

Chiar și acum aș prefera să discut cu persoanele față în față, dar un simplu mesaj rezolvă problema atunci când sunt în criză de timp.

Cunosc multe persoane care susțin că pot trăi fără gadgeturi și că ar putea renunța cu ușurință la telefonul mobil sau la calculatorul de acasă. Eu, personal, nu pot renunța nici la profilul de Facebook și simt nevoia să verific rețelele de socializare ori de câte ori am ocazia.

Chiar dacă suntem acasă, la birou, la facultate ori la masă cu familia, singurul lucru care va avea o importanță mai deosebită decât persoanele din jurul nostru va fi telefonul mobil. Și vreau să cunosc acea persoană care neagă acest lucru.

Tehnologiile noi de comunicare joacă un rol important în viața noastră. Chiar dacă nu ne dăm seama, pentru că fac parte din normal, ele ne înconjoară peste tot. Dacă așteptăm tramvaiul, panourile electrice luminoase ne informează ce evenimente se derulează în oraș sau câte grade sunt afară. Dacă înainte plăteam sume imense pentru a vorbi cinci minute cu rudele din Italia, acum beneficiem de programul gratis Skype și putem discuta ore în șir fără a plăti nimic.

Consider că tehnologiile noi de comunicare sunt în continuă dezoltare. Sunt fericită pentru că  am o sete extraordinară de cunoaștere și de fiecare dată când descopăr un nou gadget, mă duc cu gândul la extrem. Oare ce mai urmează să inventeze dupa asta? Personal, nu mi-aș putea imagina viață fără ele. Trăim în secolul rapidității, iar până la mașinile zburătoare.. mai avem doar un pas!

Vă invit într-o călătorie de vis pentru a vedea cum arată viitorul. (made by CORNING)

Raluca Macovei

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: