//
cititi...
Reţele sociale

Cum îmbunătățesc rețelele de socializare comunicarea

Părerile rămân în continuare împărțite, iar consumatorii de Internet nu se pot hotărî dacă utilizarea rețelelor de socializare dezvoltă sau suprimă abilitățile de comunicare.

Pe de o parte, ele reprezintă o modalitate comodă și simplă de a cunoaște oameni noi, de a împărtăși experiențe comune și de fructifica fiecare avânt pe care realitatea ți-l taie.

Pe de altă parte, accesarea lor poate crea o lume paralelă, rezultat al unei dependețe greu de controlat mai ales în rândul adolescenților și, mai nou, al preadolescenților.

Noua dimensiune tratată în articolele care monitorizează ascensiunea îngrijorătoare a fenomenului, poate fi în favoarea comunicării online. Timpul petrecut pe aceste site-uri poate fi și util dacă ți-l dedici învățării unei limbi străine. Capacitatea de a cauta, de a vrea si de a cunoaște va fi amplificata de discutiile purtate cu persoane de alta nationalitate in una din limbile de circulatie internationala sau chiar in limba pe care acesta o vorbeste. De la banalele initieri se stie ca s-au legat si relatii finalizate prin casatorie, dar asta este alta poveste. Facebook-ul ori Twitter-ul pot sa inlesneasca in mod real procesul de asimilare al vocabularului unei limbi straine, dar, in acelasi timp ni-l poate saraci pe al nostru.

Platformele de acest gen au un rol bun pentru promovarea afacerilor, cursurilor sau pentru a stabili contacte orientativ, insa, pe termen lung, sunt destul de daunatoare. Aceasta „socializare” arata ca persoana fuge de sentimente si ganduri dureroase, refuza sa si le asume si prefera sa ramana superficiala. La aceeasi concluzie au ajuns si psihologii care atrag atentia insingurarii. „Desi suntem prieteni cu o groaza de lume pe Facebook, de fapt suntem singuri daca nu socializam fata in fata cu acele persoane si nu impartasim cu ele din timpul nostru”, argumenteaza psihologul Cristina Levitchi.

Cum imbunatatesc retelele de socializare comunicarea? In nici un fel. Le poti alege doar ca sa faci o invitatie la o cafea sau ca alternativa cand nu mai ai credit pe telefon. Realitatea e mult mai utila…si mai frumoasa!/ Ana-Maria Durila

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Arhivă

Advertisements
%d bloggers like this: