//
cititi...
Securitate pe Internet

Securitate sau marketing? Ce schimbari a adus “securitatea pe internet” in marketing.

De cele mai multe ori credem ca exista securitate pe internet.Dar ce ne facem daca virusii ne invadeaza calculatorul?Pentru a nu deveni o victima a virusilor, hackerilor sau a virusilor spies, ne putem proteja calculatorul urmarind niste masuri de protectie:

  • Instalati un firewall.Acesta impiedica calculatorul sa raspunda. Unele computere au setat firewall-ul pe pozitia “off”. Asigurati-va ca firewall-ul este configurat corect si actualizat periodic. Folositi optiunea online “Help” din calculatorul vostru pentru instructiuni.
  • Utilizati un software antivirus.El scaneaza calculatorul si e-mail-urile voastre pentru gasirea virusilor, apoi ii sterge. Setati-l pentru a verifica zilnic existenta virusilor.
  • Evitati spyware. Unii virusi spyware inregistreaza fiecare tasta pe care o apesi, inclusiv parole si informatii financiare. Protectia spyware este inclusa in anumite software-uri antivirus sau pot fi achizitionate separat programe anti-spyware. Pentru a evita aceasta: descarcati software gratuit numai dupa site-urile de incredere.
  • Setati-va browser-ul.Puneti setarile de securitate ale browser-ului pe optiunea “Medium-high” sau “High”. Actualizati-va sistemul si browser-ul in mod regulat, profitand de actualizarile de securitate automate.
  • Folositi o parola puternica
  • Securizati-va reteaua wireless
  • Fiti atent cand faceti sharing.Schimbul de fisiere digitale (muzica, filme, fotografii) va poate expune la riscuri. S-ar putea descarca un virus sau un spyware, care va face calculatorul vulnerabil in fata hackerilor.
  • Faceti cumparaturi online in siguranta.Verificati site-urile de cumparaturi inainte de a introduce numarul cardului vostru sau alte informatii personale. Cititi politica de confidentialitate a site-ului respectiv si uitati-va daca exista optiuni pentru schimbul de informatii.

Dar daca am neglijat aceste masuri si am fost invadati de virusi, trebuie sa avem grija ce programe antivirus folosim deoarece infractorii online fac avere din vanzarea programelor antivirus false. Folosind termeni foarte populari, in cautarea prin Internet, infractorii ii aduc pe utilizatori pe site-uri necunoscute. Pop-up-urile care apar pe aceste pagini web, le transmit utilizatorilor ca au fost afectati de un virus informatic. Odata ce au infectat un sistem, aceste aplicatii (cele mai des intalnite fiind SystemGuard2009, MSAntiSpyware2009, MalwareDoctor, AntimalwareDoctor si AntiVirusPro2010) incearca sa se dea drept solutii antivirus care detecteaza sute de amenintari de pe computerul victimei. Atunci cand utilizatorul incearca sa elimine amenintarile, i se cere sa cumpere licenta “completa” a produsului si de foarte multe ori acestia cad in capcana si sfarsesc prin a face acest lucru. Cu toate acestea, odata ce vor cumpara licenta, ei nu vor mai auzi niciodata de “vanzator”, ramanand cu un antivirus fals pe computerul lor. Cercetatorii afirma ca acesti infractori acumuleaza adevarate averi, prin aceasta tehnica, ajungand sa castige 10.000 de euro pe zi. Prin aceasta tehnica, infractorii isi promoveaza falsele programe antivirus, care sunt cumparate de catre utilizatorii speriati.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: