//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Telefonul cu care Nokia iese la liman

Vânzările familiei de telefoane Nokia ce rulează cu Windows sunt încurajatoare pentru a ajuta producătorul finlandez să recapete încrederea investitorilor, în condiţiile în care Nokia a pierdut 19 miliarde de dolari din valoarea sa de piaţă de-a lungul anului trecut.

Telefoanele Lumia, care au ieşit pe piaţa europeană în noiembrie, s-au vândut, probabil, în 1,4 milioane de exemplare la nivel global până la sfârşitul lui decembrie, potribvit estimărilor a 22 de analişti, compilate de Bloomberg.

“Cifrele arată promiţător. Dacă Nokia a avut o lansare atât de bună, sărit pragul de un milion şi va păstra ritmul, acest lucru o pune într-o poziţie favorabilă pentru a recâştiga încrederea investitorilor” a spus un manager de fond de investiţii scandinav care anul trecut a intermediat tranzacţii cu acţiuni Nokia.

Datele preliminare referitoare la vânzări sunt importante, din moment ce investitorii au dubii referitoare la capacitatea alianţei Nokia-Microsoft de a face faţă concurenţei celor de la Apple sau a dispozitivelor ce rulează cu Android-ul celor de la Google.

După o scădere de 52% în 2011, acţiunile Nokia au crescut cu 15% în acest an, în condiţiile în care titlurile Apple au crescut cu 3,8%, iar HTC a pierdut 1,7%. Telefoanele din familia Lumia au avut parte de opinii favorabile la ultima ediţie a CES.

Modelul Lumia 800, de 420 de euro a fost scos la vânzare în Europa pe 14 noiembrie 2011, în timp ce Lumia 710 a început să se vândă în decembrie pe pieţele din Asia şi Rusia, la un preţ de 270 de euro.

Sursa: http://www.money.ro

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: