//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Cum a schimbat mobilul tehnologiile de comunicare?

Asa cum este firesc, daca vorbim de relationare automat vorbim de comunicare. Comunicare este prezenta oriunde, fara ea nu am fi putut evolua atat de mult si atat de bine.

Dupa cum bine stim, aparitia noilor metode de comunicare a schimbat total lumea, avand un impact major asupra oamenilor.  Daca In urma cu 10 – 15 ani, telefonul mobil era considerat drept acea “caramida” care doar te ajuta sa comunici intr un mod mai simplu cu apropiatii sau in interes de serviciu, acum in zilele noastre, telefonul mobil a devenit moft dar si necesitate. Si asta pentru ca datorita evolutiei  favorabile  pe care a cunoscut-o tehnologia pe parcursul anilor, insa intr-un ritm destul de alert.

De la modelul vechi de “caramida”, spre exemplu un Sonny Ericsson, care nici macar meniul nu era color, la telefoanele de ultima generatie care au aparut inca din 2011, ma refer aici la Smart Phone, sau  lantul de iphone ori cele mai performante telefoane care au fost create nu  numai pentru comunicare  dar pentru alte activitati importante. Aceasta diferenta de modele a telefoanelor dar si de comunicare in primul rand, se datoreaza unor mari inventatori care au “simtit” nevoile oamenilor.  De asemenea sa nu uitam ca prin acest mijloc de a comunica cu oricine, care ne-a ajutat extrem de mult pentru o relationare mult mai dezvoltata si ampla in decursul vietii.

Daca stam sa analizam functiile unui telefon vechi de prin anii ’90, cu un telefon de ultimul racnet, vom constata ca exista o multitudine de defirente si schimbari. Spre exemplu la un mobil din epoca de piatra sa spunem asa, in mod ironic, nu am fi putut comunica pe Facebook, sau prin Android, sau oricare alte metode de a  vorbi mult mai simplu cu cei dragi.

Odata cu aparita Internetului, a retelelor sociale dar si a noilor metode de comunicare, totul a capatat culoare si performante de exceptie, la care nimeni nu s-ar fi gandit sau fi asteptat.  De ce sa nu recunoastem cat de mult ne ajuta noile telefoane in viata de zi cu zi, fie la serviciu, sau in scop personal sau de ce nu la facultate.  Intr-adevar mobilul a creat o dependenta extraordinara, insa beneficiile si avantajele sunt pe masura. De accea nu va exista o buna comunicare, si nu vom putea comunica cum ar trebui fara a fi in pas cu tehnologia, si implicit cu noile metode de a comunica.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: