//
cititi...
Reţele sociale

Cum au influentat retelele sociale comunicarea

La nivel global, Facebook are peste 700 de milioane de utilizatori din care aproximativ 4, 5 milioane din Romania. Doar privind acest numar impresionant, nu este greu de inteles care a fost impactul retelelor sociale asupra populatiei, implicit a comunicarii. Pana la urma chiar acesta este si scopul unei retele sociale, de a impartasi idei, detalii despre viata viata sau pur si simplu de a fi la curent cu ce se petrece in intreaga lume datorita numarului mare de informatii difuzat de utilizatori din intreaga lume, de a socializa.

Retelele sociale au in mare masura un efect pozitiv si au primit un feedback pozitiv. Prin intermediul Facebook si nu numai, poti cunoaste rapid oameni noi, poti comunica mai rapid si mai discret, costurile fiind infinit mai mici decat a unui apel telefonic in strainatate spre exemplu, sau poti promova rapid si eficient anumite idei sau produse.

Aspectele negative insa nu lipsesc. Psihologii sustin ca retelele sociale pot deveni adevarate capcane pentru oamenii instabili din punct de vedere emotional. Acestia pot cadea usor in depresie, doar prin vizionarea profilului unei persoane care aparent duce o viata de invidiat si comparatia cu aceasta. Un alt aspect ingrijorator este faptul ca retele sociale pot creea dependenta si putem deveni neproductivi. Nu de putine ori s-a intamplat sa pierdem efectiv ore in sir cercetand cu atentie Facebook-ul si sa uitam sa manancam, sa lucram sau pur si simplu sa ne traim viata normal.

Referindu-ne la comunicare, da, retelele sociale au avut un impact major. Interactiunea dintre oameni din diferite tari sau diferite culturi a devenit atat de comuna, incat a intrat deja in banal. Daca acum cativa ani nici nu ne imaginam aceasta posibilitate, acum comunicarea sau schimbul cultural a devenit ceva absolut obisnuit, ba chiar nu ne-am putea imagina altfel. Acest fapt ne da o stare de libertate, sentimentul ca putem explora in voie toate colturile lumii, dar pana la urma intrebarea este, retelele sociale chiar ofera aceasta libertate sau e doar o iluzie ce seduce zi de zi milioane de utilizatori?

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: