//
cititi...
Tehnologii noi de comunicare

Nokia a primit 250 milioane de euro de la Microsoft

Suma de 250 milioane de dolari a fost platita de Microsoft catre Nokia pentru a adopta sistemul de operare Windows Phone 7 pentru noua serie de telefoane Lumia. Este vorba de intelegerea pe care cei dou au facut-o anul trecut pe vremea cand Nokia avea probleme mari cu vanzarile din cauza faptului ca nu detinea un sistem de operare performant. Compania finlandeza avea nevoie de un sfot deja gandit pentru platformele mobile, dar si cu ceva reputatie.

Microsoft s-a decis sa “ajute” gandindu-se ca va mai obtine cateva milioane de clienti din aceasta afacere, asa ca a platit suma amintita mai sus catre Nokia. Astfel gigantul din Redmond s-a asigurat ca unul din cei mai mari producatori de telefoane foloseasc sistemul lor de operare si nu Androidul de la Google.

Chiar daca ambele parti au fost destul de secretoase despre detaliile financiare, informatia a fost oferita ieri prin comunicatul care comunica rezultatele din Q4 ale companiei. Nokia de asemenea plateste catre Microsoft procente din profit, probabil de pe urma elementelor software ale gigantului introduse pe smartphone-urile Nokia.

Sursa: Playtech

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: