//
cititi...
Promovare virală

Promovarea virala si PR

 Promovarea virala este defapt  tehnica de marketing ce foloseste retelele sociale sau site-urile   pentru cresterea brand-ului sau pentru alte activitati de marketing, ca vanzarea de produse.Promovarea poate avea diverse forme: sub forma unui clip video,text , imagini etc.

Promovarea virala nu doreste altceva decat sa trezeasca interesul  utilizatorului ,prin diverse forme fie trezeste curiozitatea ,fie prin intriga sau chiar prin entertainment, asupra unui produs sau a unui brand .

Activitatea de PR (Relatii Publice)presupune  promovarea unui produs, a unui brand sau chiar a unei persoane ,crearea unui imagini publice favorabile.

Pot spune ca promovarea virala datoreaza o parte din existenta  sa si activitati de PR, iar acest tip de promovarea  faciliteaza munca PR-istilor ,usurand-le munca ,deoarece e mai usor sa scrii un texte si sa-l incarci pe internet unde au acces milioane de oamnii,decat sa scrii un text sa-l memorezi iar mai apoi sa vorbesti in fata la 10 oameni si sa incerci sa fii comvingator ,si totodata acelasi text sa-l repeti si altor 10 oameni.

Promovarea virala nu este altceva decat o latura a  activitati de PR. Daca pentru a promova un brand sau un produs este nevoie de clipuri video(reprezentand reclamele tv),mesaje clare si comvingatoare, benere,afise, la fel de importanta este si aparitia pe internet . Iar din clipa in care se ajunge sa vrei sa postezi ceva referitor la ceva pe internet nu este altceva decat dorinta de promovare a acelui ceva,prin urmare activitatea de PR.

Consider ca promoavrea virala nu este atceva decat o evolutie a PR-ului,trecerea la un al nivel , adaptarea PR la contextual actual.

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: