//
cititi...
Uncategorized

Cum a influenţat evoluţia Internetului PR-ul

Practicienii de relaţii publice au căutat întotdeauna să folosească tehnologia profitând de fiecare salt pe care aceasta îl face. Evoluţia spectaculoasă a computerelor a creat si crează permanent posibilităţi noi pentru oamenii de relaţii publice. Un prim salt l-a constituit dezoltarea capacităţilor de prezentare multimedia. Înainte, cea mai evoluată formă de prezentare putea fi o caseta video, daca nu o prezentare tipărită sau una pe videoproiector.

Acum, prezentarea companiei se face pe un dispozitiv de stocare a datelor si este mult mai dinamică şi mai cuprinzătoare. În plus, tehnologia permite actualizarea permanentă a acestor prezentări, cu un efort minim. O problema care înainte dădea bătaie de cap tuturor, stocarea materialelor de prezentare, a dispărut cu desăvârşire: totul se poate stoca pe computer, fără să ocupe spaţiu fizic în dulapuri sau cutii şi fără să deranjeze pe nimeni. În plus, tot deranjul creat de căutarea unui material sau a unei informaţii a dispărut: e nevoie doar de câteva minute şi câteva apăsări pe taste pentru a tipări tot ceea ce te interesează.

În trecut, comunicarea între pr-işti se făcea dificil, de cele mai multe ori prin poştă sau la telefon. Acum, adresele de companie nu mai sunt greu de găsit, pentru că sunt adrese de e-mail. Şi dacă nu ai această adresă, este de ajuns să încerci o simplă căutare pe Internet după numele companiei, după produsele companiei sau după numele unuia dintre manageri.

Tot ceea ce înainte cerea munca mai multor oameni, zile de lucru şi costuri consistente se face acum cu un singur om care ştie să utiliezeze calculatorul, în câteva ore şi cu costuri extrem de mici.

De fiecare dată când tehnologia mai face un pas, specialiştii din relaţii publice se bucură, pentru că oamenii au mai mult acces la informaţie. Aceasta ajută PR-ul, care îşi bazează o mare parte din efecte pe cât o mai bună şi mai rapidă distribuire a informaţiei.

 

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: