//
cititi...
Relaţii publice online, Uncategorized

Internetul si relatiile publice

      e-PR nu reprezintă ceva magic. In multe privinte nici nu difera de relatiile publice traditionale. Se ocupa tot de comunicarea mesajului unei organizatii catre publicurile ei cheie. Nu inseamna insa ca o face exact in acelasi fel.

Pentru a distribui mesajul, relatiile publice traditionale folosesc in general radioul, presa scrisa si televiziunea. Relatiile publice online folosesc cu precadere Internetul ca mijloc de distribuire a mesajului. Instrumentele utilizate sunt in multe cazuri similare instrumentelor offline, dar adaptate publicului/publicurilor tinta de pe Internet. Astfel, clasicul comunicat de presa este mai scurt, devenind un document-text distribuit prin intermediul e-mail-ului, putand fi colorat, subliniat, etc. Dosarele de presa pot fi trimise ca documente.pdf atasate unui e-mail sau pot fi pur si simpu publicate pe pagina web a organizatiei.

Este evident ca specialistii in relatii publice vor utiliza in mod echilibrat vechile si noile media, in functie de obiectiele pe care si le propun si de mijloacele (financiare, tehnice, de competenta, etc.) pe care le au la dispozitie.

Relatiile publice au ca obiectiv primordial transmiterea de informatii pentru a facilita comunicarea si intelegerea reciproca dintre diverse institutii si diverse tipuri de public. Explozia tehnicilor, fenomen care a cunoscut o accelerare spectaculoasa in ultimele decenii, creeaza oportunitati noi specialistilor in relatii publice.Tehnicile moderne de comunicare permit atingerea unor categorii de public din ce in ce mai mari si intr-un mod din ce in ce mai rapid.

In acelasi timp, noile tehnologii de comunicare aduc, pe langa numeroasele lor avantaje, si provocari neasteptate, tocmai de aceea pregatirea mesajelor pentru online ar trebui sa implice o munca de creatie mult mai elaborata si mai aplicata decat pentru media traditionale.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: